Ekran teknolojisinde yeni dönem; 4K artık müzelik oldu, sahne 8K miniLED ekranların

Asus, görsel içerik üreticilerine yönelik yeni ProArt ekran serisini tanıttı. 8K Mini LED ve yüksek performanslı QD-OLED modelleri, olağanüstü renk doğruluğu ve çözünürlük sunarak profesyonellerin işlerini bir üst seviyeye taşıyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Ekran teknolojisinde yeni dönem; 4K artık müzelik oldu, sahne 8K miniLED ekranların

Asus, yaratıcı profesyonellere yönelik tasarladığı ProArt serisi ekranlarının en yeni üyeleri olan ProArt Display PA32KCX ve ProArt Display OLED PA32UCDM modellerini tanıttı. Bu yeni monitörler, özellikle film, fotoğrafçılık ve tasarım endüstrilerine hitap eden üst düzey özellikler sunuyor.

ProArt Display PA32KCX, dünyanın ilk 8K Mini LED profesyonel monitörü olarak dikkat çekiyor. 32 inç büyüklüğündeki bu ekran, 7680 x 4320 piksel çözünürlüğe sahip ve DCI-P3 renk alanının %97'sini kapsıyor. Mini LED arka ışık sistemi sayesinde 1200 nitlik bir zirve parlaklığa ulaşıyor. Monitör ayrıca, ekstra donanıma gerek kalmadan otomatik kalibrasyon sağlayan motorize bir flip renkölçer ile donatılmış, bu sayede uzun süreli kullanımlarda bile profesyonel düzeyde doğruluk sunuyor.

Ekran teknolojisinde yeni dönem; 4K artık müzelik oldu, sahne 8K miniLED ekranların

Öte yandan ProArt Display OLED PA32UCDM modeli, Samsung'un son teknolojiye sahip 32 inçlik 4K QD-OLED panelini kullanıyor. Bu ekran, DCI-P3 renk alanının %99'unu kapsayarak ve 1000 nitlik zirve parlaklık değeriyle gerçek, derin siyahlar ve gerçek 10-bit renk derinliği sunuyor. HDR10 ve HLG gibi HDR formatlarını destekleyen monitör, Calman ve Light Illusion ColourSpace CMS gibi profesyonel kalibrasyon yazılımlarıyla da uyumlu çalışıyor.

Her iki ekran da bol miktarda bağlantı seçeneği sunuyor; çift Thunderbolt 4 portu, laptopları 96 watt gücünde şarj edebiliyor. Ayrıca HDMI 2.1 ve DisplayPort 2.1 portları da mevcut. Monitörler, rahat ve verimli kullanım için anti-parlama ve düşük yansıma teknolojilerini de bünyesinde barındırıyor.

Asus, ProArt PA32KCX ve PA32UCDM ekranlarının fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi hakkında henüz spesifik bir bilgi paylaşmadı. Ancak, şu an piyasada olan ProArt 4K panel monitörlerin yaklaşık 3000 dolar civarında olduğunu düşünürsek, yeni modellerin bu fiyattan daha yüksek olması bekleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER