AMD adeta şov yaptı, Intel ve Nvidia'yı telaş sardı

AMD, Zen 4, RDNA 3 ve XDNA mimarilerine sahip yeni Ryzen PRO işlemcilerini piyasaya sürdü.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
AMD adeta şov yaptı, Intel ve Nvidia'yı telaş sardı

AMD, yeni Ryzen PRO serisi işlemcilerini piyasaya sürdü. Bu seride hem laptoplar hem de masaüstü bilgisayarlar için tasarlanmış çeşitli işlemciler bulunuyor. Ryzen PRO 8040 serisi laptoplar için, Ryzen PRO 8000 serisi ise masaüstü bilgisayarlar için geliştirilmiş. Bu işlemciler, 4nm üretim sürecine sahip ve AMD'nin PRO teknolojisini kullanıyor. Bu teknolojiler sayesinde performans, güç tüketimi ve yapay zeka kapasiteleri açısından önemli gelişmeler sunuyorlar.

Laptop kullanıcıları için Ryzen PRO 8040 serisi, iki farklı kullanıcı tipine hitap ediyor. HS serisi, güçlü işlemcileri ile içerik üreticileri ve mobil çalışma istasyonu kullanıcılarını hedef alıyor. Örneğin, Ryzen 9 PRO 8945HS işlemcisi 8 çekirdek, 16 iş parçacığı ve 4.0-5.2GHz hız aralığı ile donatılmış. Ancak bu serinin güç tüketimi 35W ile 54W arasında değişiyor. Daha portatif çözümler arayanlar için U serisi, 15W ile 28W arasında daha düşük bir güç tüketimi sunuyor. Bu seride, özellikle Ryzen 5 PRO 8540U gibi bir NPU birimi olmayan modeller de yer alıyor.

AMD adeta şov yaptı, Intel ve Nvidia'yı telaş sardı

Masaüstü odaklı Ryzen PRO 8000 serisi ise G ve GE olarak iki farklı varyanta sahip. G serisi, örneğin Ryzen 7 PRO 8700G modelinde olduğu gibi, 8 çekirdek ve 16 iş parçacığı ile yüksek performans sunuyor ve 4.2-5.1GHz saat hızına ulaşabiliyor. Ancak bu serinin güç tüketimi 45W ile 65W arasında. Performans ile enerji verimliliğini dengede tutmak isteyenler için GE serisi, G serisi ile benzer çekirdek ve saat hızına sahipken, daha düşük bir güç tüketimi olan 35W sunuyor.

Yeni Ryzen PRO işlemciler aynı zamanda en yeni WiFi 7 standardını ve Bluetooth 5.4'ü destekleyerek bağlantı kapasitelerinde de sınırları zorluyor. Bu gelişmiş özelliklerle donatılmış işlemciler, hem günlük kullanım hem de daha talepkar profesyonel uygulamalar için ideal çözümler sunmayı amaçlıyor. Bu yeni serinin piyasaya sürülmesi, AMD'nin sürekli yenilikçi yaklaşımını ve teknoloji dünyasındaki yerini pekiştirmekte.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER