Kıdem tazminatı ile ilgili yeni gelişme! Reform sinyali geldi, işte detaylar

Çalışma hayatının en önemli konularından biri olan kıdem tazminatı, çalışanlar için büyük önem taşıyor. Çalışanların hak ettikleri tazminata kavuşabilmeleri için yerine getirmeleri gereken iki temel şart bulunuyor. Kıdem tazminatı alabilmek için aynı işyerinde 1 yıl yada daha uzun süre çalışmış olmak gerekiyor. Ayrıca çalışanın iş akdinin iş veren tarafından sonlandırılmış olması gerekiyor. Tazminat hakkı ile ilgili işverenlerin değişiklik talebi bulunuyor. İşte detaylar...

Kıdem tazminatı ile ilgili yeni gelişme! Reform sinyali geldi, işte detaylar - Sayfa 1

Geçen hafta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın konuk olduğu İSO’nun, nisan ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan iş dünyasının en önemli konu başlıklarından birinin kıdem tazminatı olduğunu, mevcut kıdem tazminatı sisteminin hem işçiyi hem de işvereni fazlasıyla mağdur ettiğini belirterek, “Mevcut sistem içinde kıdem tazminatı alabilen işçi oranı yüzde 15’in altında bulunuyor.
 

114
Kıdem tazminatı ile ilgili yeni gelişme! Reform sinyali geldi, işte detaylar - Sayfa 2

Bu nedenle kıdem tazminatında işverenin mevcut yükünün artırılmaması ve oluşturulacak olan yeni modellerin tasarruf sahipleri açısından bir endişe doğurmayacağı temel unsurları çerçevesinde, kıdem tazminatı konusunun gözden geçirilerek reforma tabi tutulmasının zamanı gelmiştir” dedi.

214
Kıdem tazminatı ile ilgili yeni gelişme! Reform sinyali geldi, işte detaylar - Sayfa 3

Hürriyet gazetesinden Noyan Doğan konunun detaylarını yazdı.
 
 

314
Kıdem tazminatı ile ilgili yeni gelişme! Reform sinyali geldi, işte detaylar - Sayfa 4

İSO Başkanı’nın açıklaması sonrası kıdem tazminatında reform konusu yeniden gündeme geldi. Yeniden diyorum, çünkü neredeyse son 20 yılın sorunu ve konusu.

414