Uğur Eren kimdir?

Dijital dünyada e-ticaret, teknoloji ve web tasarım gibi bir alanda çalışmalar gerçekleştirmiş bir girişimci olan Uğur Eren kimdir?

F5HABER F5HABER
Uğur Eren kimdir?

Uğur Eren, çok küçük yaşlarda adım attığı dijital dünyada e-ticaret, teknoloji ve web tasarım gibi bir alanda çalışmalar gerçekleştirmiş bir girişimcidir. Aynı zamanda hem kurucusu hem de yöneticisi olduğu Viva İnternet Limited Şirketi, Birkaç Şey Teknoloji ve Jio gibi girişimlerle dijitalde yer almak isteyen firmalar için danışmanlık hizmeti de sunmaktadır.

Profesyonel alanda verdiği hizmetlerin yanı sıra, kendisine ait olan web sitesi aracılığıyla takipçileri için de en trend konular üzerinden paylaşımlar yapmaktadır. Dijital mecradaki birçok hizmeti, doğru ve etkin bir şekilde yönetmek için gerekli olan her adım ve stratejiyi de takipçilerine anlatmayı amaçlamaktadır.

Hayat hikayesi

Uğur Eren, 1990 senesinde Tekirdağ’da doğdu. İşi gereğince İstanbul ve Tekirdağ’da yaşamını sürdürmektedir. Çocukluk döneminden bugüne değin kendi çalışmalarına gerçekleştiren Uğur Eren, kendini önemli oranda geliştirebildi. Nitekim eskiden beri teknolojiye ve dijitale olan ilgisi, onu bugünkü konumuna getirdi.

Ortaokuldayken “Gündöndü” adındaki bir okul dergisinde yayıncılık görevini üstlendi. Kendi kaynaklarından oluşan bu derginin basım, dizgi, tasarım ve içerik üretimi gibi birçok rolünü de üstlenerek, kendini geliştirmeye devam etti. Bu çalışmaları sayesinde Adobe Photoshop ve Corel Draw gibi programları da küçük yaşta deneyimleme fırsatını yakalayabildi.

Küçük yaşta öğrendiği bilgi ve programlar sayesinde artık daha hızlı ve büyük adımlar atmaya başladı. Henüz lisedeyken bir yayınevi için çalışmaya başladı. Dizgi yapma şansını yakaladığı yayınevinde aynı zamanda, haber editörlüğü de yaparak bu alanda hızlı bir şekilde yol aldı.

Yine lise çağında yerel bir radyo ve gazetenin ayrı ayrı web sitelerini yaparken ilerleyen süreçte radyo programcılığı deneyimini edindi.

Uğur Eren kimdir? - Resim : 1

Tecrübe/deneyim

Bugün için Uğur Eren’in kurucusu olduğu toplam üç marka bulunuyor. Bu markalarla birlikte dijital reklam, e-ticaret, internet hizmetleri ve web tasarımı gibi alanlarda ihtiyaç duyan firmalara mentorlük hizmeti sağlıyor.

2008 senesinde başlamış olduğu Dinamik Web Tasarım ve Bilişim Hizmetleri adlı projesi şimdilerde Birkaç Teknoloji adıyla varlığını sürdürüyor. Bu marka, 14 senedir web tasarım ve veri merkezi ürünleri gibi hizmetler sunmaya devam ediyor.

Profesyonel bir şekilde çalışan ekibiyle Viva İnternet kapsamında, Türkiye’de kaliteli ve hızlı internet altyapısına oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor. Kesintisiz internetin en iyi adresi hâline gelmesi planlanan Vivanet, yakında pazardaki yerini alacak.

2022 yılı itibariyle de geliştirmiş olduğu Jio projesi sayesinde, altyapı bulma problemlerinin en aza indirgenecek şekilde kaybolmasını hedeflemektedir. Bunu, servis sağlayıcılarını birbirleriyle karşılaştırarak bölgelerin altyapısını sorgulayan ve aynı zamanda sağlayıcı paketleri bulabilen bir sistemle sağlamayı planlamaktadır.

Yer aldığı bu projelerden daha öncesinde de dijital dünyanın bir parçasıydı. Geçtiğimiz senelerde Rap ve Hip Hop dünyası özelinde haberlerin yer aldığı bir portal geliştirerek bu dünyaya adımını attı. Müzik dünyası için hem ürün satışı yaptığı platformlar hem de haber kaynağı olarak oluşturduğu portal, sektörde daha da ileriye gitmesini sağladı. Dijital, teknoloji, siber güvenlik ve telekomünikasyon alanlarında geleceğe yönelik projelere imza atmaya devam etmeyi ve gelişimini daima sürdürmeyi hedeflemektedir.

 

 

SONRAKİ HABER