Sadece davetiyesi olan giriyor! Nedir bu Clubhouse?

Clubhouse, Facebook, Twitter ve Instagram'dan bambaşka. Clubhouse "Ses temelli yeni nesil bir ağ" temelinde tasarlanmış bir uygulama. Bu uygulamada fotoğraf, metin ve video yok. Sadece ses var. Beğeniler ve yorumlar sohbet odalarında bas-konuş yöntemiyle yapılıyor. Uygulamaya bekleme listesi ya da davetiyeyle girilebiliyor.

F5HABER F5HABER
Sadece davetiyesi olan giriyor! Nedir bu Clubhouse?

Ruken Canan Ruken Canan

Clubhouse son günlerde herkesin dilinde. Davetiye ile üye olunabilen Clubhouse şimdilik sadece iOS cihazlarda bulunan bir uygulama. İsteyen herkesin üye olamadığı  uygulama bu özelliğiyle "değer"li bulunuyor. 

HER KOŞULDA SOHBET ETMENİZ İÇİN TASARLANMIŞ

Clubhouse yazılı ve görsel iletişim yerine sohbet odalarında bas-konuş yöntemiyle sosyalleşilen bir uygulama. Program her koşulda sohbet etmeniz için tasarlandığı için o an ne yaptığınızın pek de bir önemi kalmıyor. Yani spor yaparken, yemek yerken, ayakkabılarınızı bağlarken bile aktif kullabilmeniz mümkün.

Clubhouse'ta yazılı mesaj, yorum, beğeni ya da fotoğraf paylaşımı, görüntülü konuşma yapılmıyor. Yalnızca ses var. Sesinizle beğenebilir, konuşmaya katılabilir yada sohbet odalarında dinleyici olabilirsiniz. 

EL KALDIRARAK SÖZ İSTENEBİLİYOR

Clubhouse, sohbet odası açma, açık sohbet odalarına dinleyici olarak katılma veya el kaldırarak söz hakkı isteme özelliğiyle diğer sohbet uygulamalarının aksine ilginç bir deneyim sağlıyor. 

SADECE İOS VERSİYONU VAR

Sadece davetiye ile üye olunabilen Clubhouse uygulamasında şimdilik sadece iOS versiyonu var. Alpha Exploration Co. tarafından geliştirilen uygulama, henüz  masaüstü ve Android kullanıcılarının kullanımında değil ancak bir anda bu kadar popülerleşmesi yakın zamanda da bu platformlar için de geliştirileceğe benziyor. 

KONUŞMALAR KAYIT ALTINDA TUTULUYOR
İlerleyen dönemlerde abonelik, bilet veya bahşiş verme gibi özelliklerinin de kullanıma sunulacağı belirtiliyor. 

Uygulamada dikkat çeken bir özellik de olası kötüye kullanım ve taciz şikayetlerine karşı konuşmaların kayıt altına alınması. 

Sadece davetiyesi olan giriyor! Nedir bu Clubhouse? - Resim : 1

HERKES DAVET KODU PEŞİNDE

Davet kodu olmadan üye olunamayan uygulama için birçok forum ve internet sitesinde insanlar birbirlerini ekletmeye çalışıyor.

Clubhouse, uygulamaya davetiye aracılığıyla üye olan her kullanıcıya iki adet davetiye hakkı veriyor.

Kullanıcılar ellerindeki bu iki davetiyeyi uygulamaya üye olmak isteyen başka bir kullanıcı adayıyla paylaşabiliyor.

Sadece davetiyesi olan giriyor! Nedir bu Clubhouse? - Resim : 2

NASIL ÜYE OLUNUR?

Clubhous'a üye olabilmek için izlenmesi gereken adımlar şöyle:

1) App Store'dan Clubhouse uygulamasını indirin.

2) Kendinize bir kullanıcı adı belirleyin.

3) Gelen SMS mesajıyla hesabınızı onaylayın.

4) Bu adımların ardından Clubhouse kullanıcıyı bekleme listesine alıyor.

5) Eğer rehberinizde uygulamayı kullanan bir kullanıcı varsa davetiye beklediğinizi görüp size davetiye gönderebilir.

Hesabınızı onayladıktan sonra uygulama içinde yer alan kategorilerden ilgi alanlarınızı seçip, bu alanlardan katılımcıların yer aldığı sohbet odalarına girebiliyorsunuz.

SONRAKİ HABER