Masaüstü bilgisayar alırken neye dikkat edilmelidir?

Günümüzde bilgisayarlar hayatımızın her sürecinde vazgeçilmez bir yer teşkil ederler. Gittikçe performansları yükselen bilgisayarların boyutları da farklılık göstermektedir. Mobil olması sebebiyle tablet ya da dizüstü bilgisayarlar daha fazla tercih edilir gibi düşünülse de masaüstü bilgisayarlarda sundukları avantajlar sebebiyle sıklıkla tercih edilen bilgisayar seçenekleri arasındadır.

F5HABER F5HABER
Masaüstü bilgisayar alırken neye dikkat edilmelidir?

Masaüstü bilgisayarlar, genel olarak dizüstü bilgisayarlar ile aynı fiyat seviyelerinde olmasına daha fazla performans sunar. Ayrıca tamir masrafları da laptoplara göre daha azdır. Sıklıkla işyerinde tercih edilmekle birlikte oyun oynamak isteyenler için de uygun kullanım sunan bir seçenek olur. Bu açıdan sıklıkla merak edilen Atom Bilişim Masaüstü Bilgisayar alırken neye dikkat edilmelidir sorusunun yanıtını da sizin için listeledik:

Kullanım Amacınızı Belirleyin

Satın alınacak masaüstü bilgisayarının niteliklerine karar vermeden önce ne amaçlı kullanacağınıza karar vermelisiniz. İhtiyacınızı doğru şekilde belirlediğinizde doğru tercihlerde bulunabilirsiniz. Çünkü oyun bilgisayarı ile iş için kullanacağınız bilgisayar ya da video düzenleme için kullanacağınız bir bilgisayarın donanım özellikleri farklı olacaktır.

Donanım Özelliklerini Belirleyin

Amacınızı belirledikten sonra hangi donanımda olması gerektiği belirmelidir. Bilgisayarın performansını etkileyen parçalarda yüksek performanslı ürünleri tercih etmelisiniz. Mesela, bilgisayarın beyni kabul edilen işlemcinin gücü bilgisayarın performansı ile doğru orantılıdır. İşlemci, RAM, ekran kartı, hard disk gibi donanımlar için karar vermeniz gerekecektir.

İşletim Sistemini Belirleyin

İşletim sistemleri bilgisayarın içerisindeki programları çalıştırırken kullanılan platformlara verilen isimdir. Farklı işletim sistemlerinin farklı avantaj ve dezavantajları vardır.

Monitör ve Kasa Boyutunu Belirleyin

Masaüstü bilgisayarların kasaları büyük olacak diye bir kural yoktur. Yeni teknolojiler kasa boyutlarını oldukça ergonomik boyuta getirmiştir. Ayrıca ışıklı ve renkli kasa seçenekleri de şık bir kullanım sunar. Ekranlarda hem büyüklük hem de çözünürlük açısından doğru tercih edilmesi önemlidir.

Bilgisayarı Satın Alacağınız Firmayı Belirleyin

Bilgisayarlar uzun süreli kullanım için alınan işlevsel cihazlardır. Sorunsuz bir kullanım amacıyla alınır. Bu sebeple doğru firma seçimi burada devreye girer. Teknolojik değişimleri takip ederek bunları işine adapte eden Atom Bilişim, her zaman maksimum müşteri memnuniyeti ile masaüstü bilgisayarlarında çok geniş seçenekler sunar. Kullanıcı dostu web sitesinden bilgisayarınız için belirlemiş olduğunuz nitelikleri kolaylıkla girebilirsiniz. Firma size en uygun bilgisayar seçeneklerini sunar. Size de en iyiler arasında karşılaştırma yaparak güvenli şekilde satın almak kalır.

SONRAKİ HABER