Nokia sonunda beklenen adımı attı

Akıllı telefon dünyasında daha çok orta segment cihazlara odaklanan Nokia, tablet sektöründe de benzer bir politika güdüyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Nokia sonunda beklenen adımı attı

Nokia T20 tablet, Ekim 2021'de piyasaya sürüldü. Bu tablet, 1.8 GHz sekiz çekirdekli Unisoc T610 yonga seti ile donatıldı ve Android 11 işletim sistemiyle birlikte geldi. Kasım 2022'de Android 12 güncellemesini alan cihaz, şimdi de resmi Android 13 güncellemesini alıyor.

Android 13, Material You adında yeni bir tasarım dili getiriyor. Bu tasarım dili, kullanıcılara duvar kağıtlarından renkleri çıkarma ve bu renkleri telefonun arayüzüne atama imkanı tanıyor. Bu güncelleme, cihazın kararlılığını ve yanıt verme hızını artırmak için bir dizi hata düzeltmesi ve performans iyileştirmesi içeriyor.

Yeni temalı uygulama simgeleri sayesinde kullanıcılar, ana ekran simgelerini duvar kağıtlarının renkleriyle kişiselleştirebilecek. Fotoğraf seçici özelliği, kullanıcılara uygulamalarına sadece seçili fotoğraflara ve videolara erişim izni verme olanağı sunuyor. Yeni indirilen uygulamalar, artık bildirim göndermek için kullanıcıdan izin isteyecek.

Nokia sonunda beklenen adımı attı

Android 13, albüm kapaklarını gösteren ve dinamik bir oynatma çubuğuna sahip yeni bir medya oynatıcısını kullanıma sunuyor. 2023-07 tarihli Google güvenlik yaması da bu güncellemeyle geliyor. Bu yama, uyumlu uygulamalarla birlikte çalışacak. Cihazda yer alan birçok hatanın düzeltilmesi, cihazın daha stabil ve hızlı çalışmasını sağlayacak.

Nokia T20 tablet kullanıcıları, cihazlarına bu güncellemenin gelip gelmediğini kontrol etmek için Ayarlar > Sistem > Sistem güncellemeleri bölümüne gidebilirler. Eğer güncelleme mevcutsa bir bildirim göreceklerdir. Güncelleme boyutu yaklaşık 2.74 GB ve güvenilir bir Wi-Fi bağlantısı ile rahatça indirilebilir.

Son olarak, bu güncelleme tabletin genel kullanım deneyimini zenginleştirecek ve kullanıcılara daha kişiselleştirilmiş bir arayüz deneyimi sunacak. Kullanıcıların bu güncellemeyi almasını tavsiye ederiz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER