Dünya Kupası'ndaki ilk maçta 5 yedi, 24 saat geçmeden görevden alındı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda henüz ilk hafta maçları sonuçlanmadan ilk teknik direktör ayrılığı gerçekleşti.

Dünya Kupası'ndaki ilk maçta 5 yedi, 24 saat geçmeden görevden alındı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda heyecan ilk hafta maçlarıyla devam ederken, dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

F Grubu'nda yer alan Tunus, 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk maçında İsveç ile karşı karşıya geldi.

Monterrey'deki BBVA Stadyumu'nda oynanan müsabaka, İsveç'in 5-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

İSVEÇ FARKLI BAŞLADI

İsveç'e galibiyeti getiren golleri 30. dakikada Isak, 59. dakikada Gyökeres, 84. dakikada Svanberg, 7 ve 90+6. dakikalarda Ayari kaydetti. Tunus'un tek sayısı ise 43. dakikada Rekik'ten geldi.

Bu skorun ardından İsveç, F Grubu'na 3 puanla başladı ve liderlik koltuğunda yer aldı. Tunus ise puansız başlangıç yapmış oldu.

24 SAAT GEÇMEDEN AYRILIK GELDİ

Karşılaşma sonrası Tunus Milli Takımı'nda dikkat çeken bir karar alındı. Tunus Futbol Federasyonu, İsveç'e karşı alınan 5-1'lik yenilginin üstünden henüz 24 saat geçmeden teknik direktör Sabri Lamouchi ile yollarını ayırdı.

TUNUS'TAKİ PERFORMANSI

Tunus'un başında 4'ü hazırlık, 1'i Dünya Kupası olmak üzere 5 maça çıkan Lamouchi; 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 0.80'lik puan ortalaması tutturdu.

Sabri Lamouchi; Tunus Milli Takımı ile ilk maçında Haiti'yi 1-0 yenerken, ikinci maçında Kanada ile 0-0 berabere kaldı. Ardından oynanan üç maçta Tunus, Avusturya'ya 1-0, Belçika'ya 5-0 ve İsveç'e 5-1 kaybetti.

Anasayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Son Dakika
Manşetler
Gazete Manşetleri
Kategoriler
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Siyaset
Teknoloji
Yaşam
Sağlık
Dünya
Medya
Kültür Sanat
Popüler
Advertorial
Otomobil
Otomotiv
Hayatın İçinden
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsakiye
Sayfalar
İletişim
Künye
Reklam
Kullanım Şartları
Gizlilik İlkeleri
Çerez Politikası