Başakşehir'de Aykut Kocaman şoku!

Konyaspor'da 14 maçta sadece 1 galibiyet alarak takımdan gönderilen Aykut Kocaman, geçtiğimiz sezon göreve getirildiği Başakşehir'de de benzer senaryoyu yaşamak üzere. Aykut Kocaman'ın yerine düşünülen isim de ortaya çıktı.

F5HABER F5HABER
Başakşehir'de Aykut Kocaman şoku!

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman kariyerinin en zor günlerini yaşıyor. Konyaspor'da 14 maçta sadece 1 galibiyet alarak takımdan gönderilen Kocaman, geçtiğimiz sezon göreve getirildiği Başakşehir'de de benzer senaryoyu yaşamak üzere. Aykut Kocaman'ın yerine düşünülen isim de ortaya çıktı. İşte detaylar...

MAĞLUBİYET SAYISI GALİBİYETTEN FAZLA

Geçtiğimiz sezon Okan Buruk'un görevine son veren Medipol Başakşehir yönetimi Buruk'un yerini Aykut Kocaman ile doldurmuştu. Kocaman, Başakşehir'de 21 maçta 8 mağluibyet, 7 galibiyet ve 6 beraberlik elde etti. 

BU SEZON GALİBİYET ALAMADI

Aykut Kocaman bu sezona ise adeta hayal kırıklığı ile başladı. Medipol Başakşehir, Süper Lig'deki ilk 4 maçında da mağlup oldu. Başakşehir 4 maçta kalesinde 5 gol görürken sadece 2 gol kaydedebildi. Başakşehir, Süper Lig'de 1 maç fazlasıyla 19. sırada yer alıyor.

KARİYERİNİN EN ZORLU DÖNEMİ

Göztepe karşısında alınan mağlubiyetin ardından büyük eleştiri toplayan Aykut Kocaman kariyerinin en zorlu döneminden geçiyor. Konyaspor'daki kötü performansı sonrası görevine son verilken tecrübeli teknik adam benzer bir senaryoyla karşılaşmak üzere.

EMRE BELÖZOĞLU İDDİASI

Başakşehir, Aykut Kocaman'ın olası ayrılığı sonrasında yerine Şenol Güneş'i ön planda tutuyor ancak Güneş'in bir süre takım çalıştırmak istememesi ibreyi direkt Emre Belözoğlu'na kırdı.

GÖRÜŞME YAPILMADI

Bir süre eğitimine devam etmek isteyen ve yurt dışı planlalarının hayata geçirmeyi düşünen Emre Belözoğlu'nu ikna ederek takımın başına getirmek isteyen Başakşehir, genç teknik adam ile şu ana kadar hiçbir görüşme yapmadı.

673 MAÇTA 284 GALİBİYET

Süper Lig'de İstanbulspor, Malatyaspor, Konyaspor, Fenerbahçe, Ankaraspor ve Medipol Başakşehir'i çalıştıran Kocaman, 673 maçta takımlarının başında yer aldı. Kocaman'ın çalıştırdığı takımlar bu süreçte 284 galibiyet alırken 211 karşılaşmada mağlup oldu. 178 karşılaşma ise berabere bitti.

PUAN ORTALAMASI 1.51

Aykut Kocaman, Süper Lig'de çalıştırdığı takımlarda 1.51 puan ortalaması yakalayarak gelmiş geçmiş en başarılı teknik direktörler sıralamasında 25. sırada yer alıyor. Aykut Kocaman, maç başına puan ortalamaları baz alındığında Ersun Yanal, Werner Lorant, Erol Bulut, Eruğrul Sağlam, Hagi ve Tigana gibi isimlerin gerisinde kaldı.

SON 69 MAÇTA KABUS YAŞADI

Aykut Kocaman, Konyaspor ve Başakşehir'deki performansları baz alındığında takımların başında çıktığı son 69 karşılaşmada sadece 16 müsabakadan galip ayrılırken 27 maçtan puan çıkaramadı 26 karşılaşmadan ise beraberlikle ayrıldı.

LİGİN DİBİNE DEMİR ATTI

Süper Lig'de Aytemiz Alanyaspor'a konuk olacak Giresunspor bu karşılaşmada 1 puan alması durumunda 4. hafta sonunda Süper Lig'de puan alamayan tek takım Medipol Başakşehir olacak.  (Skorer)

 

SONRAKİ HABER