Ali Koç'tan gündem yaratacak açıklamalar...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Türk futbolu her anlamda çökmüş vaziyette. Federasyonun yönetiliş biçimi açısından, kulüplerin yönetilmesi açısından, finansal anlamda, gençlere verilen süre, spor medyası, bütün değer zincirlerinin baştan aşağı yapılanması lazım" dedi.

F5HABER F5HABER
Ali Koç'tan gündem yaratacak açıklamalar...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, TRT SPOR canlı yayınında konuştu.

Ali Koç'un açıklamalarından satır başları şöyle; 

"Anlatacak çok şey var. Ben zor soruları severim. Bu sistem devam etmeyecek. Bu sistem çökecek. Bugün oyun oynanırken kural değişmez diyenler, o zaman ne diyecek.

Buradaki esas amacımız Türk futbolunun finansal sıkıntıları, yeniden yapılandırma süreci, bizim neden buna karşı olduğumuz ve Fenerbahçe Kulübü'nün genel bakış açısını anlatmak.

Türk futbolu finansal açıdan çökmüştür

Türk futbolu her anlamda çökmüş vaziyette. Federasyonun yönetiliş biçimi açısından, kulüplerin yönetilmesi açısından, finansal anlamda, gençlere verilen süre, spor medyası, bütün değer zincirlerinin baştan aşağı yapılanması lazım.

Limitler açıklanmadığı için har vurup harman savurmadık. İki sezonda 94 milyon zarardan 71 milyon Euro'ya indik. Biz de farkındayız. Talimatname olmasa da önlemlerimizi alacaktık.

1.5-2 milyona sol bekimi alacağım. Şampiyonluk ihtimalimi artıracağım. Yapamıyorum. Eldekileri de çıkaramıyorum, alamam diye.

Talimatname kesinlikle olmak zorunda, bizim derdimiz bu değil. Ama futbolun ruhunu anlamak lazım. Biz bütçemizi azaltacağız, buna rağmen takviye yapacağız ama UEFA bana bu imkanı verirken şu an bu imkan bize verilmiyor.

Türk futbolu topyekun yeniden yapılanmalı. Spor Bakanımız her şeyin farkında ve kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmak istiyor. Federasyon'da; işten anlayan liyakat bazlı kişiler yer almalı.

Balonu söndürmemiz lazım. Ufak ufak ufak söndürmemiz lazım. Balonu patlatırsak, yayıncı kuruluş ihalesinde ne olacak? 450 yerine 150 milyon dolar mı alacağız? O zaman borçları nasıl ödeyeceğiz?

Sayın Mustafa Cengiz olur, diğer başkanlar da olur. Her ortamda canlı, cansız her kanala çıkmaya razıyız. Hatta bunu; Fenerbahçe Kulübü olarak gönülden arzu ediyoruz

Beşiktaş'ın haklı bir serzenişi var. Biz de bunu destekliyoruz.

Öyle bir noktaya geldik ki; Fenerbahçe'ye ne olursa olsun, şampiyon olmasın. 3 Temmuz'da şampiyonluğumuz alınmaya çalışıldı. Şimdi de muhtemel şampiyonluğumuzun önüne geçilmeye çalışılıyor.

Transfer yapabilmek için Tahkim Kurulu'ndan çıkacak kararı bekliyoruz. Tahkim Kurulu'nun yarın toplanmasını umut ediyorduk, perşembe gününe bırakıldı. Ne karar çıkacak bilmiyoruz. Sürekli uzuyor.

Bu transfer döneminde Fenerbahçe'nin transfer yapması istenmiyor. Birkaç oyuncu elden çıkaracağım, 1 ya da 2 oyuncu alacağım. Toplam maliyet, harcama düşecek. Buna da izin vermiyorlar.

Bankalarla yapılandırma yapmak zorundayız, Fenerbahçe olarak biz de bittik.

Ricardo Rodriguez ilgilendiğimiz, hocamızın arzu ettiği bir oyuncu.

Cumhurbaşkanımız dedi ki, "Bizi bulaştırmayın bu işlere. Oturun orta noktayı bulun. Siyaseti karıştırmayın." dedi. Cumhurbaşkanımız futbol siyasete, siyaset futbola karışsın istemiyor.

Hiçbir şey sonuçlanmadan kapanmaz. Moses İngiltere'de. Çünkü Chelsea kiralık yolladığı oyuncuları kendisi tedavi ediyor. Moses gitmedi ama gidebilir.

Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Silkelendiler, neyin ne olduğunun daha da farkına varmış vaziyetteler. Transfer yapalım ya da yapmayalım, omuz omuza şampiyonluğa yürüyeceğiz."

SONRAKİ HABER