Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’dan ilk açıklama

Berat Albayrak'ın istifasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan Lütfi Elvan, atama için "Sürpriz oldu" ifadelerini kullandı. Bakan Elvan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda da "Cumhurbaşkanı'mızın tensipleriyle görevime başladım. Bu görevi tevdi eden Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımı sunuyorum'' ifadelerine yer verdi.

F5HABER F5HABER
Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’dan ilk açıklama

Berat Albayrak'ın istifası sonrası AK Parti'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan Lütfi Elvan, ilk kez konuştu.

Elvan, gazetecilerin "Sürpriz oldu mu?" sorusuna "Sürpriz oldu" yanıtını verdi.

Elvan gazetecilerden başka soru almadı.

Berat Albayrak, pazar akşamı Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etmesinin ardından sosyal medya hesaplarını kapatttı ve hiçbir görüntü vermedi. Albayrak’ın ortada görünmemesi nedeniyle bugün bakanlıkta devir teslim töreni de yapılmayacak. Elvan, "Berat Bey ile görüştüm. Sayın Bakanın sağlık problemi nedeniyle devir teslim töreni olmayacak" dedi.

TWITTER'DAN MESAJ

Bakan Elvan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi:

''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlamış bulunmaktayım. Teveccühleriyle şahsıma bu görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.

Değerli Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a milletimize bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı hizmetlere vesile kılsın.''

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın bugün Meclis’te yemin ederek görevine başlaması bekleniyor.

Bu arada Lütfi Elvan'ın yerine Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına ise Cevdet Yılmaz'ın atanması bekleniyor.

“Cumhurbaşkanı Yardımcısı veya Bakan olarak atanma”

Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan 507 sayılı kararname ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın, TBMM’ web sayfasındaki öz geçmişinde dikkat çeken bir ifade yer aldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun özgeçmişler ile ilgili bölümünde Lütfi Elvan’ın sayfasında fotoğrafının yanında yer alan “AY’nın 106’ncı maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı veya Bakan olarak atanma, 10.11.2020” ifadesi dikkat çekti.

Bir süre sonra TBMM’nin sayfasından Elvan’ın özgeçmişi tamamen kaldırıldı.

 

SONRAKİ HABER