Taksim'e yürümek isteyenleri eleştirdi 'Size demokrasi fazla'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Saraçhane'den Taksim Meydanı'na yürümek isteyenleri "Size ve sizin gibi hukuk ve kural tanımazlara demokrasi çok fazla… Ya devlet başa ya kuzgun leşe!" diyerek eleştirdi.

F5HABER F5HABER
Taksim'e yürümek isteyenleri eleştirdi 'Size demokrasi fazla'

İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması için Saraçhane'de toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplar, polisin müdahalesinin ardından dağıldı. Tarihi Bozdoğan Su Kemeri önünde yaşanan arbede gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral yaşananlara sosyal medya hesabından "Size ve sizin gibi hukuk ve kural tanımazlara demokrasi çok fazla… Ya devlet başa ya kuzgun leşe!" diyerek tepki gösterdi.

Saral paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Derdi 1 Mayıs’ı kutlamak olanın yolu Taksim olmamalı...

Devletin uygun gördüğü birçok alanda kutlama yapmayı kabul etmeyeceksin, sırf kaos olsun diye Taksim'i kutsallaştırıp tabulaştıracaksın... Devletin emniyet güçlerine saldıran vandallara ve onların destekçilerine söylüyorum; her defasında demokrasi örneği gösterdiğiniz başta ABD ve Avrupa ülkelerinde bu vandallıkları yapsaydınız sonunuz ne olurdu. Size ve sizin gibi hukuk ve kural tanımazlara demokrasi çok fazla… Ya devlet başa ya kuzgun leşe!

 

SONRAKİ HABER