Seçimde Yeniden Refah Partisi dengeleri değiştirdi! Erbakan: Seçimin tartışmasız galibiyiz

31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi aldığı oy oranıyla dikkatleri çekti. Yüzde 6'ın üzerinde oy alan Yeniden Refah Partisi (YRP), seçimlerde en çok oy alan üçüncü parti oldu. Biri büyükşehir, 2 ilin yanı sıra çok sayıda ilçe ve belde belediyesinde zafere ulaşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bu sonuçlar milli görüşün yeniden şahlanışıdır." dedi.

Seçimde Yeniden Refah Partisi dengeleri değiştirdi! Erbakan: Seçimin tartışmasız galibiyiz

31 Mart yerel seçimlerinin dikkat çeken partisi Yeniden Refah Partisi (YRP) oldu.
YRP, aldığı yüzde 6'lık oyla dengeleri değiştirdi.

AK Parti ve CHP'den sonra en çok oy alan üçüncü parti konumunda olan YRP, Şanlıurfa ve Yozgat belediye başkanlıkları da AK Parti'den aldı.

BİR BÜYÜKŞEHİR KAZANDI

YRP, biri büyükşehir olmak üzere 2 il, 69 ilçe ve beldede zafere ulaştı.

Şanlıurfa'da Mehmet Kasım Gülpınar ile girdiği seçim yarışını kazanan YRP, Yozgat'ta da Kazım Arslan ile seçimi göğüsledi.

ETKİLEDİĞİ İLLER

YRP'nin kazanamasa da seçim sonucuna doğrudan etki ettiği iller var.

İşte o iller:

Kahramanmaraş'ta yüzde 33,5
Düzce'de yüzde 29,7
Konya ve Karabük'te yüzde 23
Bingöl ve Elazığ'da yüzde 21
Kayseri'de yüzde 19,8
Rize ve Gaziantep'te yüzde 17

ERBAKAN'DAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, parti genel merkezinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seçim sürecinde özverili çalışmaları nedeniyle parti görevlilerine teşekkür eden Erbakan, "Şimdiye kadar açıklanan verilere göre partisinin 31 Mart seçimlerinin tartışmasız galibi ve yıldızı konumunda olduğunu" söyledi.

"Yerel seçimlerde Şanlıurfa ve Yozgat'a ilaveten 43 ilçe ve 24 belde belediyesini kazanmış bulunuyoruz." diyen Erbakan, "Verilerin Türkiye'nin tercihini Milli Görüş'ten yana kullandığına işaret ettiğini" kaydetti.

Erbakan, "Bu sonuçlar Milli Görüş'ün yeniden şahlanışıdır ve Yeniden Refah Partisinin iktidar yürüyüşünün ayak sesleridir." ifadelerini kullanarak, 14 Mayıs seçimlerine göre belediye başkanlığı seçimlerinde yüzde 100'ün, belediye meclis üyeliğinde yüzde 150'nin üstünde oy artışına ulaştıklarını belirtti.

Hak edenin hakkını aldığı, liyakatin üstün tutulduğu, adaletin ve zenginliğin herkese ait olduğu bir ülke için çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Erbakan, "Yeniden Refahlı belediyelerde ibadet şuuruyla hizmet eden belediye başkanlarımızı göreceksiniz. 'Refah yerelden başlar' sloganımızla inşallah belediyelerde milletimizi hizmetle buluşturacağız ve milletimize kendimizi bir kez daha göstererek 2028 seçimlerinde hep birlikte iktidara yürüyeceğiz." diye konuştu.

Milli Görüş
Anasayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Son Dakika
Manşetler
Gazete Manşetleri
Kategoriler
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Siyaset
Teknoloji
Yaşam
Sağlık
Dünya
Medya
Kültür Sanat
Popüler
Advertorial
Otomobil
Otomotiv
Hayatın İçinden
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsakiye
Sayfalar
İletişim
Künye
Reklam
Kullanım Şartları
Gizlilik İlkeleri
Çerez Politikası