Pervin Buldan'dan siyasi partilere çağrı: Bize yapılan yarın size yapılabilir

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan kayyum kararı sonrası "Türkiye bugün demokrasi sınavından geçiyor. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere Meclis'te AKP ve MHP dışındaki partilere çağrımdır: Bize yapılan yarın size yapılabilir. Sessizliğinizi bozun" çağrısında bulundu.

F5HABER F5HABER
Pervin Buldan'dan siyasi partilere çağrı: Bize yapılan yarın size yapılabilir

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin partisinin il binasında açıklama yaptı. Buldan, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Türkiye bugün demokrasi sınavından geçiyor. Meclis'te AK Parti ve MHP dışındaki partilere çağrımdır. Bize yapılan yarın size yapılabilir. Sessizliğinizi bozun" dedi.

"Kayyum zihniyetini tanımıyoruz ve demokratik her türlü tepkimizi ortaya koyacağız. AK Parti iktidarı artık ömrünü tamamlamıştır. Gider ayak bu zorbalıkları yapmaya artık son vermelidir" diyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "İstanbul'u kaybedenler intikam almak istiyor. Biz 23 Haziran'dan İstanbul'u almayı başardıysak Diyarbakır'ı Mardin'i de kayyumlardan kurtarırız. Demokrasi yanlısı herkesin birlikte hareket etmesi gereken bir dönemden geçiyoruz. Kılıçdaroğlu, CHP başta olmak üzere TBMM'de grubu olan partiler, demokrasi yanlıları, herkese çağrımdır. Bugün bize yapılan yarın size yapılabilir. Sessizliğinizi bozun. Söyleyecek sözünüz mutlaka vardır. Gün bugündür" diye konuştu.

Buldan, sine-i millet gibi bir kararların olup olmadığı sorusuna ise, "Sine-i millet gibi bir düşüncemiz yok. Ancak her türlü seçeneği masaya taşıyoruz" yanıtını verdi.

HDP İstanbul İl Örgütü'nde düzenlenen basın açıklamasına HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu, Ali Kenanoğlı Filiz Kerestecioğlu, Oya Ersoy ve Ahmet Şık katıldı.

SONRAKİ HABER