Kritik NATO Zirvesi'ne damga vuran anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler

Brüksel'de kritik NATO Zirvesi de başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında peş peşe görüşmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel, İngiltere Başbakanı Johnson ve Cumhurbaşkanı Macron ile görüşme gerçekleştirdi. NATO Zirvesinin resmi açılışı gerçekleşirken Erdoğan ve Biden'ın açılış törenindeki yakınlaşması dikkat çekti. TSİ 18.00'da görüşecek iki lider aile fotoğrafı çekilirken bir araya gelip samimi bir sohbette bulundu.

F5HABER F5HABER
Kritik NATO Zirvesi'ne damga vuran anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler

Brüksel'de başlayan NATO Zirvesi Türkiye-ABD ilişkileri açısından kritik bir görüşmeye sahne olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile yüz yüze görüşecek.

Kritik görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer liderlerle de bir araya geldi, ayrıca "İstikrara katkı" oturumuna bir video mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Irak'tan Afganistan'a, Kafkaslar'dan Balkanlar'a, Karadeniz'den Akdeniz'e, Afrika'ya kadar istikrarın tesisine yönelik tüm girişimlere öncülük ediyor, katkı sağlıyoruz. İstikrarın tesisinin önündeki en büyük engellerden biri terördür. Türkiye, NATO ve ilgili tüm uluslararası platformlarda terörle mücadelede ilk safta yer almaktadır. PKK/PYD'den DEAŞ ve FETÖ'ye kadar birçok terör örgütüyle sınırlarımız içinde ve dışında yoğun bir mücadelenin içindeyiz. DEAŞ'la göğüs göğüse çarpışan ve gencecik evlatlarını şehit veren tek NATO müttefikiyiz. Sınır ötesi operasyonlarda 4 bine yakın DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getirdik. Komşumuz ve müttefikimiz Yunanistan'la diyaloğun canlandırılmasının, ikili meselelerin çözümünün yanında bölgemizin istikrar ve refahına da hizmet ettiğine inanıyorum."

MACRON'LA GÖRÜŞTÜ

Erdoğan ilk olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Kritik NATO Zirvesi'ne damga vuran anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler - Resim : 2

Görüşme sonrası açıklama yapan Macron, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a NATO müttefiklerinin ortak stratejilerini netleştirmesi ihtiyacını yineledim. Erdoğan ile görüşmemiz İslam konusnuda bir netlik sağladı. Libya ve Suriye'de ortak amaç için çalıştığımızı gösterdi" dedi.

İNGİLTERE BAŞBAKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'un ardından NATO Zirvesi kapsamında İngiltere Başbakanı Johnson ile görüştü.

Kritik NATO Zirvesi'ne damga vuran anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler - Resim : 3

MERKEL İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile NATO Zirvesi kapsamında yaptığı görüşme sona erdi.

Erdoğan ve Merkel'in NATO Karargahı'ndaki basına kapalı görüşmesi yarım saat sürdü.

Kritik NATO Zirvesi'ne damga vuran anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler - Resim : 4

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da hazır bulundu.

Almanya'nın hükümet sözcüsü konuyla ilişkili yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel, AB-türkiye ilişkilerini görüştü. Kıbrıs sorununun çözülmesi için BM önderliğindeki çabalar masaya yatırıldı" ifadelerini kullandı.

LİDERLER AİLE FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Görüşmelerin ardından NATO'ya üye ülke devlertlerin liderleri aile fotoğrafı çektirdi.

Kritik NATO Zirvesi'ne damga vuran anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler - Resim : 5

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Erdoğan-Biden görüşmesi öncesi, Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Biden'ın Erdoğan ile Afganistan konusunu görüşeceğini söyledi.

Oradaki büyükelçiliklerin nasıl güvende tutulacağının ele alınacağını belirten Sullivan, İki liderin ayrıca Suriye ve Libya konularını görüşeceğini belirtti.

Saat 18.00'de başlaması beklenen görüşmenin 1,5 saat sürmesi öngörülüyor.

 

SONRAKİ HABER