Kılıçdaroğlu: Korktuğumuz başımıza geldi, böyle bir konuda iki gün gecikme ile açıklama yapılıyor olması bile zaafiyettir

Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1915 olayları için "soykırım" tanımlamasını yapan ABD Başkanı Joe Biden'a verdiği yanıta ilişkin CHP liderinin"Korktuğumuz başımıza geldi, böyle bir konuda iki gün gecikme ile açıklama yapılıyor olması bile zaafiyettir" dediği iddia edildi. 

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu: Korktuğumuz başımıza geldi, böyle bir konuda iki gün gecikme ile açıklama yapılıyor olması bile zaafiyettir

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'ın 1915 yılında Ermenilere yönelik gerçekleştirilen katliam için "soykırım" ifadesini kullanmasını eleştirerek "ABD Başkanı Biden, bir asırdan daha uzun süre önce yaşanmış acı olaylarla ilgili mesnetsiz, haksız, hakikatlere aykırı ifadeler kullanmıştır" açıklamasını yapmıştı. 

Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK toplantısında, Joe Biden’ın, 1915 olayları için 'soykırım' ifadesi de ele alındı.

Kılıçdaroğlu’nun, “Korktuğumuz başımıza geldi. Böyle bir konuda iki gün gecikme ile açıklama yapılıyor olması bile zaafiyettir. ABD Başkanı’nın ültimatom gibi önceden arayarak ‘bunu söyleyeceğim’ demesi kabul edilemez. Ülke yönetilemediği gibi dış politika da yönetilemiyor” dediği belirtildi.

Toplantıda ayrıca kripto para dolandırıcılıkları da ele alındı. Kılıçdaroğlu’nun bu konuda “Bunu önleyecek yasa çıkartılmadı ve insanlar mağdur edidi. Kripto para, devlet bankaları üzerinden işlem yürütüyor. Bu işlemlere güvence olmadan izin verilmemeliydi” diye konuştuğu öğrenildi.

SONRAKİ HABER