Kılıçdaroğlu: Başarısızlığın faturası talimatı verene kesilmeli

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu , BBP Genel Başkanı Destici, ile ortak düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine ilişkin eleştirilerine "Ben 5 tane sordum. Hala cevabını da almış değilim. Hakarete gerek yok. Ben kendi adıma sormadım. Tüm vatandaşlar için 5 soru sordum. Cevap versin.Ne yaparlarsa yapsınlar 16 şehidimizin hakkını ve hukukunu hayatımın sonuna kadar savunacağım. " yanıtını verdi. CHP lideri "Bu başarısızlığın faturasını talimatı verene çıkarması lazım" dedi.

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu: Başarısızlığın faturası talimatı verene kesilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Destici'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Bu sürecin başlayabilmesi için siyasi ortamın yumuşaması lazım. Meclis'teki bütün partilerin katılımıyla ortak bir siyasi partiler yasası hazırlanarak bu gerçekleştirilebilir. 

Biz geçtiğimiz hafta İYİ Parti ve daha sonra Demokrat Parti'yi ziyaret ettik. Görüşlerimizi orada da belirttik. Biz CHP'nin sürece katkısını çok önemsiyoruz.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Saray'ın memurları benim muhatabım değil. Ona cevap vermeyi doğru bulmuyorum.

Bölücü terör örgütünü hep beraber kınamalıyız. Bölücü terör örgütüne karşı söylenmesi gereken her şey söylenmiştir. Biz bir terör örgütünün reklamını yapmak zorunda değiliz. Tüm terör örgütlerine karşıyız.

Sayın Erdoğan'ın beni eleştirmesi onun açısından anlayışla karşılanabilir. Ama ben kimseye kötü söz söyledim mi, hayır. Ben vatandaşın sorması gereken 5 soruyu sordum. Cevap istedim. Bir başarısızlık var. Onu da Erdoğan söylüyor. Başarısız olduysanız bunun bir sorumlusu olması lazım.

Sorumluluğu devlete atıyor. Peki devleti yöneten kim? Kısır tartışmaların içine girmeye gerek yok. Burada ciddi bir başarısızlık vardır. Bunu dillendiren de sayın Erdoğandır. Bunun faturasını da talimatı verene çıkarması lazım. 

Ben 5 tane sordum. Hala cevabını da almış değilim. Hakarete gerek yok. Ben kendi adıma sormadım. Tüm vatandaşlar için 5 soru sordum. Cevap versin.

Ne yaparlarsa yapsınlar 16 şehidimizin hakkını ve hukukunu hayatımın sonuna kadar savunacağım. 

SONRAKİ HABER