için kaldı

İstanbul seçimini yaptı, İmamoğlu yeniden İBB Başkanı

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde sandıkların yüzde 99.37'sinden alınan sonuçlara göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 54.03 oranında oy topladı. Son verilerde Ekrem İmamoğlu: %54,03, Binali Yıldırım %45,09 oy oranına sahip. Resmi olmayan sonuçların ardından siyasetin önemli isimlerinden seçimle ilgili önemli açıklamalar geldi. Seçime dair tüm önemli notları haberimizde bulabilirsiniz!

F5HABER F5HABER
İstanbul seçimini yaptı, İmamoğlu yeniden İBB Başkanı

İstanbul'da 31 Mart'ta düzenlenen Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesinin ardından İstanbullular yeniden sandık başındaydı.

Sandıklardan gelen ilk sonuçlar Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazandığını gösteriyor.

ANADOLU AJANSI VERİLERİ

Açılan sandık oranı: %99,37 

Ekrem İmamoğlu: %54,03

Binali Yıldırım: %45,09

İstanbul seçimini yaptı, İmamoğlu yeniden İBB Başkanı - Resim : 1

ANKA VERİLERİ

Açılan sandık oranı: %99,98

Ekrem İmamoğlu: %54,20

Binali Yıldırım: %44,95

İstanbul seçimini yaptı, İmamoğlu yeniden İBB Başkanı - Resim : 2

İŞTE SEÇİME DAİR TÜM ÖNEMLİ NOTLAR!

SADİ GÜVEN'DEN AÇIKLAMA

Yüksek Seçim Kurumu (YSK) Başkanı Sadi Güven, yenilenen İstanbul seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Güven'in açıklamalarından satır başları:

Bugün yapılan seçim sükunet içerisinde geçmiştir. Sandık kurullarınca sayım döküm işlemlerince tutulan sayım döküm cetveli ilçe seçim kurullarında tanzim e dilmektedir. İlçe seçim kurullarımız bu tutanakları tarayarak sisteme girmektedirler. Sandık sonuç tutanakları YSK'ya geldiği anda eşzamanlı olarak seçime katılan siyasi partilerle paylaşılmaktadır. Seçim sonuçlarının ilanıyla birlikte 2014 yılından bugüne kadar internet sitemizde tüm vatandaşlarımızın erişimine sunulmaktadır. Bu seçim sonuçları da en kısa sürede vatandaşlarımızın incelemesine açılacaktır. YSK ekseriyeti siyasi parti üyelerinden oluşan sandık kurulları ile ilçe seçim kurullarından gelen sonuçları altalta toplayarak seçim sonuçlarını ilan etmektedir. Bu sonuçları en kısa zamanda yapacağız. Yayın yasağı kalkmadan program yapan televizyonlarla ilgili ihbarda bulunmasına karar verilmiştir.

Seçimin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Resmi olarak bizim sitemizdeki sandık sonuç sayısı yüzde 65 civarında. Tahminen bir yarım saat içinde tüm sandıklar taranmak üzere işlenmiş olacak. Taranan sandık sonuçları sistemimize düştüğü andan itibaren seçime katılan siyasi partilerimizle eş zamanlı olarak paylaşılmaktadır. Biz hangi veriye sahipsek, seçime katılan partiler aynı veriye sahiptirler. Bir itiraz süreci var. İlçe seçim ve il seçim kurullarına. İtiraz süreci bittiğinde mazbata hak edene teslim edilecektir. Teşekkürler.

İstanbul seçimini yaptı, İmamoğlu yeniden İBB Başkanı - Resim : 3

KILIÇDAROĞLU ANKARA'DA KONUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından Ankara'da yaptığı konuşmada "Türkiye demokrasiye inananlarla gurur duyuyor" dedi.

İstanbul seçimini yaptı, İmamoğlu yeniden İBB Başkanı - Resim : 4

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İLK MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin Twitter’dan bir mesaj paylaştı. Ekrem İmamoğlu’nu tebrik eden Erdoğan ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi sonuçlarının İstanbul'umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli irade bugün bir kez daha tecelli etmiştir. Gayrı resmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum’ dedi.

EKREM İMAMOĞLU, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENDİ

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini önde götüren CHP'li Ekrem İmamoğlu yaptığı ilk açıklamada sonuçların hayırlara vesile olmasını diledi.

"UYUM ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA HAZIRIM"

"Buradan Erdoğan’a sesleniyorum; sizinle uyumlu bir şekilde çalışmaya hazırım. İstanbul’un acil sorunlarını devlet kurumlarıyla işbirliğinde görüşmek isterim. Sizi en kısa sürede ziyaret etme talebimi size iletiyorum.

Yarıda kalan projelerimizi ilk meclis toplantısında ele alıp tamamlamayı düşünüyoruz. Bu konuda bir engel görürsek bunu halkımızla şeffaf bir şekilde paylaşacağız. Biz artık gece gündüz demeden tempolu bir çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum. Ben gücümüz, halkımızdan en çok da çocuklar ve gençlerden alacağım."

İstanbul seçimini yaptı, İmamoğlu yeniden İBB Başkanı - Resim : 5

YILDIRIM: İMAMOĞLU ÖNDE, TEBRİK EDİYORUM

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı ilk açıklamada "Şu an itibarıyla rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum" dedi.

​Yıldırım, "Seçim demek demokrasi demektir, bu seçimlerle Türkiye'de demokrasinin en iyi şekilde kusursuz işlediğini bir kez daha ortaya koymuştur. İstanbulluların yararına yapacağı her türlü işte de kendisine (Ekrem İmamoğlu) yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Bu sonuçların İstanbulumuza, İstanbul'un geleceğine hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum" diye konuştu.

İstanbul seçimini yaptı, İmamoğlu yeniden İBB Başkanı - Resim : 6

 KILIÇDAROĞLU: HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK DEMİŞTİK VE OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Her şey çok güzel olacak demiştik ve #HerŞeyÇokGüzelOldu!" ifadesine yer verdi.

BAHÇELİ: SEÇİM SÜRECİ KAPANMALI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kesin olmayan seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Türkiye artık esas gündemine dönmeli, seçim süreci kapanmalıdır. Bu kapsamda yeni bir erken seçim bahsi açmak ülkemize yapılacak en büyük kötülükler arasındadır" ifadesini kullandı.

İstanbul seçimini yaptı, İmamoğlu yeniden İBB Başkanı - Resim : 7

MERAL AKŞENER: "DEMOKRASİ DERSİ VERİLMİŞTİR"

Millet İttifakı'ndan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "23 Haziran sonuçları iktidara millettin ciddi bir uyarısıdır... Secimin kazananı milli iradedir, herkes millettin mesajını iyi okumalıdır. Millettimize şükranlarımızı sunuyoruz, hicbir şey eskisi gibi olmayacak" açıklamasında bulundu.

İstanbul seçimini yaptı, İmamoğlu yeniden İBB Başkanı - Resim : 8

HDP: BUGÜNÜN GALİBİ KÜRTLER VE HDP

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yenilenen İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu günün galibi Kürt’ler ve HDP olmuştur Nokta...” ifadesini kullandı.

İstanbul seçimini yaptı, İmamoğlu yeniden İBB Başkanı - Resim : 9

KARAMOLLAOĞLU: "BİZE DÜŞEN KARARA SAYGI DUYMAK"

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,"Milletimizin iradesi tecelli etmiştir. Bize düşen bu karara saygı duymaktır" dedi.

KAFTANCIOĞLU: NE EKTİYSEK ONU BİÇTİK

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından "Ne ektiysek onu biçtik biz. Baskıya rağmen umut ektik, kavgaya rağmen tebessüm ektik, hem de aylarca ektik. Biz bu adalet suyu eksik kalmış toprağa adalet ektik, demokrasi ektik. Bağırmalara karşı sevgi ektik. Kazandık, bir orman kazandık, biz mevsimini ilan ettik. Yüreğinize sağlık" paylaşımında bulundu.

Sandıklar saat 17.00'de kapandı. İstanbullular iptal edilen 31 Mart sonuçlarının ardından 23 Haziran'da bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı seçmek için sandık başına gitti. Saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi 17.00 itibarıyla sona erdi. 
SONRAKİ HABER