İmralı ziyaretinin ayrıntıları ortaya çıktı! Milletvekilleri dışında yetkili yok
Süreç komisyonunun İmralı ziyareti 2 saat 50 dakika sürdü. Görüşmede milletvekilleri dışında yetkili olmadığı öğrenildi. Heyetin yarınki toplantıda komisyonu bilgilendirmesi bekleniyor.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun
F5Haber'e Google News'te abone olun
Abone OlTerörsüz Türkiye sürecinde kritik bir viraj daha dönüldü.
Meclis'teki süreç komisyonunda alınan karar sonrası AK Parti'den Hüseyin Yayman, MHP'den Feti Yıldız ve DEM Parti'den Gülistan Koçyiğit'den oluşan heyet İmralı'ya gitti.
Ziyaretin ayrıntıları da netleşmeye başladı. Edinilen bilgiye göre, görüşme 2 saat 50 dakika sürdü. Heyet, Abdullah Öcalan ile baş başa görüştü. Görüşmede devlet yetkilisi yer almadı. Heyete yer alan isimler önce parti yönetimlerini bilgilendirdi.
Şimdi gözler Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi komisyonunun yarın yapacağı toplantıda. Toplantıda komisyon üyelerine görüşmeyle ilgili bilgi verilmesi bekleniyor.
"TARİHİ ADIM"
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları görüşmenin tarihi bir adım olduğunu söyledi ve "Tutanaklar herkese açılmalı." çağrısı yaptı.
CHP'DEN İMRALI TEPKİLERİNE YANIT
CHP'nin İmralı heyetine üye vermemesi de tartışılırken Parti Sözcüsü Deniz Yücel, eleştirilere yanıt verdi.
Yücel, "Belediyelere kayyum atanan bir yerde kimse sorumluluk almadığından, elini taşın altına koymadığından ya da tarihi bir fırsatı kaçırdığından bahsetmesin. CHP'yi itham etmeye kalkmasın." dedi.