Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer Gözaltına alınması ile ilgili Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama: 'Takipteyiz'
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Daha 10 gün önce İmralı'dan TBMM'ye açılım yapan akıl İstanbul'da Esenyurt Belediye Başkanı'nı gözaltına alıyor. Bu kişi bir ilim insanıdır" dedi
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun
F5Haber'e Google News'te abone olun
Abone Olİstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa ziyaretinde bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in gözaltına alınmasına tepki gösteren İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Görevim halkın onayıyla başlar, halkın onayıyla biter. Buna müdahale etmeyen akıl sürekli demokrasinin şamarını yiyor ama bir türlü aklı başına gelmiyor.
10 gün önce İmralı'dan TBMM'ye açılım yapan akıl bugün CHP'li bir belediye başkanını gözaltına alıyor. Bu kişi bir ilim insanıdır. Bu ülkenin üniversitelerinde profesör olmuş ve farklı görevlerde bulunmuş, Van'dan Hakkari'ye Ankara'ya Mersin'e kadar farklı üniversitelerde görev yapmış vatandaşımız gözaltına alınıyor.
Bu iktidarın kurnazlıklarından bıktık. Bu yanlış bu şekilde sabahın altısında evinden alıp götürmenin ayıp olduğunu herkes bilir. Yok! Algı yaratacalar...
"BU AKLIN İKTİDARI BIRAKMA VAKTİ GELMİŞTİR"
Yargıyı siyasetin ayarı için kullanan aklın bu ülkede artık iktidarı bırakma vakti gelmiştir.
Bunu ancak kim yapar biliyor musunuz? Bunu ancak milletten uzaklaşan akıl yapar, çünkü o akıl milleti zengin sanıyor ama millet yoksullaştı. Fakirliği yoksulluğu unutturmak için böyle algı operasyonları yapıyorlar.
101 yıl önce Atatürk, eşitlik adalet ve demokrasi vaad ediyorum dedi. Siz ise 101 yıl sonra eşitliği de adaleti de demokrasiyi de bertaraf etmeye çalışıyorsunuz."
İLK AÇIKLAMAYI SOSYAL MEDYADAN YAPTI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Esenyurt Belediye Başkanımız Prof.Dr. Ahmet Özer, bu sabah gözaltına alındı. Süreci titizlikle takip ediyoruz. Devlette görev yapmış, üniversitelerde dekanlıktan rektör yardımcılığına kadar üst düzey çalışmalarda bulunmuş Sayın Özer, kıymetli bir biliminsanı ve yerel yöneticidir. Türkiye, siyasilere, biliminsanlarına karşı sabah ev baskınlarının yapıldığı bir ülke olmaktan çıkmalı" ifadelerini kullandı.
Ahmet Özer neden gözaltına alındı?
Özer’in gözaltına alınmasının nedeninin terör soruşturması kapsamında PKK ile KCK ile bağlantılı olduğu, terör örgütü üyeliği suçu işlediği, teknik ve fiziki takip yapılan ve banka hesabı incelenen Özer için kuvvetli suç şüphesine ulaşıldığı belirtildi.
Emniyet yetkilileri, Özer’in hem evinde hem de Esenyurt Belediye binasında arama gerçekleştirdi. Aramanın ardından gözaltına alınan Ahmet Özer'in soruşturma süreci yakından takip ediliyor.
Ekrem İmamoğlu ve CHP kanadı süreci yakından takip ettiklerini bildirirken, gözaltının içeriğine dair detayların önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.
Bu gelişmeler ışığında, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in gözaltı süreci ve İmamoğlu’nun açıklamaları kamuoyunda geniş yankı bulmaya devam ediyor.
Ahmet Özer kimdir?
Ahmet Özer, 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı olarak Esenyurt Belediye Başkanı seçilmişti. CHP’nin güçlü isimlerinden biri olarak bilinen Özer, görevi süresince çeşitli projelere imza atmış ve İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden biri olan Esenyurt’un yönetimini üstlenmişti.
1960 yılında Van’da doğan Ahmet Özer, eğitimini Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde tamamlayarak buradan birincilikle mezun oldu. Özer, akademik kariyerine sosyoloji ve siyaset felsefesi alanında yaptığı iki yüksek lisans ile devam etti. ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi'nde eğitim gören Özer, 1999’da doçent, 2023 yılında ise profesör unvanını aldı. Şu anda Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.
Özer’in çalışmaları ve yayınları
Ahmet Özer, Güneydoğu Anadolu ve sosyal yapısı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan bir isim. “GAP ve Sosyal Değişme”, “Modernleşme ve Güneydoğu”, “Kentleşme ve Yerel Yönetimler” gibi eserleriyle toplumsal değişim, sosyolojik analizler ve yerel yönetimlere dair önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Bilimsel yayınlarının yanı sıra, “Şehrivan” adlı bir romanı da bulunmaktadır.