Erdoğan, camideki sözleriyle ilgili ilk kez konuştu: Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir

NTV canlı yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Camii'ndeki sözlerine açıklık getirdi. Erdoğan "Benim oradaki muhatabım Sezen Aksu değildir." dedi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan, camideki sözleriyle ilgili ilk kez konuştu: Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir

Erdoğan, Sezen Aksu'nun 2017'de çıkan ve sözlerinde Hazreti Adem ile Hazreti Havva'ya "cahil" dediği şarkıya yönelik söylediği belirtilen "O dili kopartmak görevimizdir" ifadesi için "Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu Türk müziğinin önemli bir ismidir. Ama diğer taraftan ben ülkenin cumhurbaşkanı olarak insanımızın, hangi inançtan olursa olsun, kutsalına laf edilmesine müsaade etmem." dedi. 

Erdoğan şöyle devam etti;

Burada sadece Hz. Adem sav. ile Havva validemiz değil, aynı zamanda Meryem validemize de burada hakaret var. Dilini koparma ifadesini bir kişinin şahsına değil, kutsallarına karşı hakaretine dönük bir tavır olarak ifade ettim. Biz kutsallarımızı korumak için de kanun mu çıkaracağız?

Özgürlüğün sınırları hakaret, rencide etmek veya kutsallara kötü sıfatlar yakıştırmak değildir. Dinimiz tüm peygamberlere kendi peygamberimize olduğu kadar saygı ve hürmeti emrediyor. Kimse toplumumuzu kutuplaştırmaya, özellikle de bütün bu konulara yönelik görmezlikten gelmemizi beklememeli. Cumhurbaşkanı olarak bu hassasiyetim hiç isim zikretmeden ortaya koyduğum bir ilkenin kabulüdür.

Erdoğan ne demişti?

SONRAKİ HABER