Ekrem İmamoğlu'ndan yeni paylaşım: 'Ortak açıklamamızdır' diyerek duyurdu!

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı artan maliyetlerle ilgili ortak açıklama yaptı. İBB Başkanı İmamoğlu'nun Twitter hesabından paylaştığı ortak açıklamada, "Özellikle toplu taşımanın sağlıklı bir şekilde devam etmesi için belediyelerin kullandığı akaryakıtta KDV ve ÖTV muafiyeti getirilmesi talebimizdir" denildi.

F5HABER F5HABER
Ekrem İmamoğlu'ndan yeni paylaşım: 'Ortak açıklamamızdır' diyerek duyurdu!

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, yayımladıkları ortak açıklama ile artan maliyetlerden vatandaşların etkilenmemesi için bazı hizmetlerde KDV ve ÖTV indirimi yapılmasını istedi.

Yapılan ortak yazılı açıklamada, vatandaşların yoğun olarak kullandığı hizmet kalemlerinde önemli fiyat artışlarının yaşandığı hatırlatıldı.

Elektrikte yaşanan artış nedeniyle metro-tramway ve su maliyetlerinin de yükseldiği belirtildi.

Toplu taşımada hizmetlerin sürebilmesi için akaryakıttan alınan KDV ve ÖTV'den belediyelerin muaf tutulmasını isteyen CHP'li başkanlar, halk ekmek fabrikalarından uygun fiyata ekmek üretimi için de Toprak Mahsulleri Ofisi'nden yeteri miktarda ve uygun fiyatla un verilmesini talep etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 11 büyükşehir belediye başkanı adına Twitter hesabı üzerinden paylaştığı açıklama şöyle:

Ekrem İmamoğlu'ndan yeni paylaşım: 'Ortak açıklamamızdır' diyerek duyurdu! - Resim : 1

SONRAKİ HABER