Cumhurbaşkanı Erdoğan-Pence görüşmesi yarın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i yarın kabul edecek. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız, bugün SkyNews kanalına yaptığı değerlendirmede bugün Ankara’da bulunan ABD heyetini kabul etmeyeceklerini ifade etmişlerdir. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve beraberindeki heyetin yarın kabul edilmesi planlanmaktadır" dedi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan-Pence görüşmesi yarın

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'li heyet ile yapacağı görüşmeye ilişkin yeni bir açıklamada bulunarak Pence görüşmesinin yarın gerçekleşeceğini belirtti.

Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün SkyNews kanalına yaptığı değerlendirmede bugün Ankara’da bulunan ABD heyetini kabul etmeyeceklerini ifade etmişlerdir. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve beraberindeki heyetin yarın kabul edilmesi planlanmaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilere yaptığı son açıklamasında, ABD heyetiyle yapılacak görüşmelere ilişkin olarak, "Benim şu anda Pence ve (ABD Dışişleri Bakanı Mike) Pompeo dışında diğerleriyle görüşmem söz konusu değil" demişti.

Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamadaysa, "Sayın Trump benim teklifim üzerine, önce Mike Pence ve Ulusal Güvenlik Danışmanı O'Brien'ı Türkiye'ye gönderiyordu. Fakat daha sonra galiba Pence’i gönderme kararını aldılar. Bu akşam Ulusal Güvenlik Danışmanıyla da İbrahim Bey bir görüşme yapacaklar. Ve büyük ihtimalle yarın bu heyet Ankara'da olacak ve görüşmeleri gerçekleştirilecekler" ifadelerini kullanmıştı.

Bu arada ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien ve ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’den oluşan ABD heyeti, Ankara'ya geldi.

Pence'in başkanlık edeceği ABD heyeti, Başkan Donald Trump'ın talimatıyla Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirmek üzere Türk yetkililerle görüşmelerde bulunacak.

SONRAKİ HABER