Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz işgalin bıraktığı hasarı gidermek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabağ'daki ateşkes sürecine değindi, "Önceliğimiz işgalin bıraktığı hasarı gidermek" dedi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz işgalin bıraktığı hasarı gidermek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu toplantıyla zirve dönem başkanlığını Pakistan’dan devralırken Bakanlar Konseyi Başkanlığını da Türkmenistan’a devrediyoruz.

Bu küresel felakete karşı mücadeleyi ancak güçlü dayanışma, bölgesel ve uluslararası iş birliği ile kazanabiliriz.

Çalışmalarımızı meydan okumalarına rağmen tüm kararlılıkla sürdürdük. Dost, kara günde belli olur inancıyla 157 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi yardım ve destek sağladık. Yerli aşıda da büyük mesafe sağladık.

İstanbul'da ev sahipliği yaptığımız Ecobank önemli bir kuruluş haline geldi. Ecobank üyesi olmayan ülkelere üyelik çağrısını tekrarlıyorum. Gerçekleştirdiğimiz altyapı projeleriyle ulaştırma alanında büyük yol kat ettik. Osmangazi ile Marmara Denizi'ni Kuzey-Güney doğrultusunda faaliyete geçirdik. Demiryolu projeleri ile 1915 Çanakkale Köprüsü bağlantıları pekiştirecektir. Türkiye'nin öncülüğünde tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlandırılmasını hedefleyen Hazar Geçişi doğu ile batı arasındaki etkileşimi artıracaktır. Çin'e ve Çin'den Türkiye'ye düzenli seferlerin açılmasından memnuniyet duyuyoruz.

2021 senesi turizm sektörü açısından kayıpların telafi edilmesi gereken bir yıl olması için hazırlıklara başladık. Karşılıklı işbirliği geliştirmeye hazırız.

Bu küresel felakete karşı mücadeleyi ancak güçlü dayanışma, bölgesel ve uluslararası iş birliği ile kazanabiliriz. Tüm dünyada salgının etkilerinin en fazla hissedildiği sektörlerden biri turizm ve seyahat sektörleri olmuştur.

Alınan zaruri kısıtlayıcı tedbirlerin, şeffaf, orantılı ve geçici niteliği, şüphesiz ortak ticaretimiz açısından isabetlidir. Bununla ilgili bir dizi tedbiri yürürlüğe koyduk. 2021'i kayıpların telafi edildiği bir yıl olması için çalışmalara başladık.

Ermenistan'ın atacağı barışçıl adımlarla bölgesel istikrara destek olacağını düşünüyoruz. Bundan sonra önceliğimiz Karabağ'da güvenlik ve istikrarın tesisine yardımcı olmak, 30 yıllık işgalin tahribatını birlikte gidermektir.

17 yıldır uygulamaya konamayan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret Anlaşması'nın vakit kaybedilmeden yürürlüğe girmesi faydalı olacaktır.

Çin'in Kuşak ve Yol Girişimini önemli bulduğumuzu, 'kazan kazan' temelinde bu girişimi desteklediğimizi ifade etmek istiyorum."

SONRAKİ HABER