CHP’de adaylık gerilimi: Özel meydan okudu, İmamoğlu “vazgeçmem” dedi
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in cumhurbaşkanlığı adaylığına dair en net çıkışını yaptığını savundu. Selvi, “Özgür Özel sonunda baklayı ağzından çıkardı. Cumhurbaşkanı adaylığını ilan etti” ifadelerini kullandı.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun
F5Haber'e Google News'te abone olun
Abone OlGazeteci Abdulkadir Selvi, Hürriyet’te yayımlanan 19 Kasım tarihli köşe yazısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in cumhurbaşkanlığı adaylığını fiilen ilan ettiğini öne sürdü. Yazıda, Özel’in Erdoğan’a doğrudan meydan okuması ve İmamoğlu ile yaşanan kulis gerilimi dikkat çekiyor.
“Ben bundan sonra siyasi mücadeleyi seninle sandıkta yapmaya varım. Önümüzdeki baharda diyorsan baharda, yok iki ay sonra karda kışta diyorsan karda kışta, sandığın gelmesine aday olursan seninle yarışmaya hazırım.”
İmamoğlu cephesi rahatsız: “Adaylıktan asla vazgeçmem”
Yazıda, CHP kulislerine yansıyan bilgilere göre Özgür Özel’in bu çıkışının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu rahatsız ettiği öne sürüldü. İmamoğlu’nun “Milletin, ön seçimle üyelerin, partililerin ve parti yöneticilerinin teveccühleri ile adaylaştım. Asla vazgeçmem” dediği aktarıldı.
Selvi ayrıca Özel’in ekibinin bir süredir İmamoğlu’nun aday olamayacağı yönünde tezler işlediğini belirtti. Bu tezler arasında İmamoğlu’nun yargılandığı davalar, diploma tartışmaları ve adaylık başvurusuna engel teşkil edebilecek hukuki süreçler yer alıyor.