Berat Albayrak'tan görevi bırakma paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından yaptığı "görevden ayrıldığına ilişkin" paylaşımının ardından Ankara'da hareketli saatler yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden af talebine ilişkin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir" denildi.

F5HABER F5HABER
Berat Albayrak'tan görevi bırakma paylaşımı

Albayrak o paylaşımında "Yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam etmeme kararı aldım" dedi. 

ALBAYRAK'IN İSTİFA PAYLAŞIMINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Berat Albayrak'ın istifa paylaşımına ilişkin, "Cumhurbaşkanı Hükümet Sisteminde görevden alma ve göreve getirme yetkisi kapsamında benim bilgi vermem doğru değildir. Bu konu Cumhurbaşkanlığı makamının yetkisidir. Kabine ile ilgili bir konu değildir. Cumhurbaşkanımızın takdirindedir ve kararını kamuoyu ile paylaşacaktır.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifade ettiği gibi bir devlet krizi yoktur, tıkınma da yoktur." dedi.

Berat Albayrak'ın istifası kabul edildi!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden af talebine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

SONRAKİ HABER