AK Parti Sözcüsü Çelik’ten 1915 olayları teklifine ilişkin açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "TBMM çatısı altında görev yapan ve milletvekili sıfatı taşıyan bir kimsenin, 1915 yılında Osmanlı Devleti'nde yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun ve asılsız iddiaları esas alan teklifini reddediyoruz ve şiddetle kınıyoruz" dedi.

F5HABER F5HABER
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten 1915 olayları teklifine ilişkin açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Garo Paylan'ın 1915 olaylarının "soykırım" olarak tanınması için TBMM'ye kanun teklifi vermesine sert sözlerle karşı çıktı. Çelik, "1915 yılında Osmanlı Devleti'nde yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun ve asılsız iddiaları esas alan teklifini reddediyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bu, ahlaksız bir tekliftir." ifadelerini kullandı.

"BU AHLAKSIZ BİR TEKLİFTİR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "TBMM çatısı altında görev yapan ve milletvekili sıfatı taşıyan bir kimsenin, 1915 yılında Osmanlı Devleti'nde yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun ve asılsız iddiaları esas alan teklifini reddediyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bu, ahlaksız bir tekliftir." dedi.

"HİÇ KİMSE SOYKIRIM İFTİRASI ATAMAZ"

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; "Hiç kimse milletimize soykırım iftirası atamaz. Yüce Meclis'in çatısı altında birinin bunu yapması ise siyasi ahlaksızlıktır. Bu ahlaksızlığın ve iftiranın kimlerin güdümünde gerçekleştiğini biliyoruz. Türkiye düşmanlarının soykırım yalanını mahkum etmeye devam edeceğiz.

"SOYKIRIM İFTİRASINI ATANLAR YÜZLEŞMEDEN KAÇMIŞTIR"

Cumhurbaşkanımız bu konuda arşivlerin açılmasını ve kararı tarihçilerin vermesi gerektiğini söyleyen büyük bir özgüven politikasına imza atmıştır. Soykırım iftirasını sektör haline getirenler ise bu yüzleşmeden kaçmıştır."

SONRAKİ HABER