AK Parti Grup Başkanvekili Turan: Hizbullah'ın son eylemi ne zaman oldu? Var mı bilen?

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, HÜDA PAR’a yönelik eleştirilere "Hizbullah'la irtibatlandırılan HÜDA PAR tüm yasal mevzuatında mahkemeye dava konusu olmayan, Türk bayrağıyla miting yapan, üniter yapıyı kollayan bir iddiayla partileşmiş. Daha öte soruyorum, 'Hizbullah'la irtibatı var' denen bu partiyle ilgili şunu sorma hakkımız var. Hizbullah'ın son eylemi ne zaman oldu? Var mı bilen? Yok. Hizbullah'ın başkanı kim? Var mı bilen? Yok” dedi.

F5HABER F5HABER
AK Parti Grup Başkanvekili Turan: Hizbullah'ın son eylemi ne zaman oldu? Var mı bilen?

Turan, Çanakkale’de partisinin Geyikli belde binasında düzenlenen belde yönetimi, sandık başkanları ve müşahitleri toplantısına katıldı.
 
Turan, HÜDA PAR’a ilişkin şöyle devam etti:
 
Ama biz PKK'nın sözde liderini de biliyoruz. Biz PKK'nın eylemlerini biliyoruz. ‘Terör örgütü elebaşının heykelini dikeceğiz’ diyenlere kızmayan malum partiler hiç daha düşünmediğimiz, yok olmuş olan bir örgütten yola çıkarak bir partiyi itham ediyorlar. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Biz Türkiye'nin büyümesi için hangi adımları atmak lazımsa o adımları atıyoruz.

HÜDA PAR'ın, Cumhur İttifakı'nın ortağı olarak taahhütnameye imza vermiş bir parti olmadığını ifade eden Turan, şunları kaydetti:
 
Listemizden seçime girmesi başka bir şey, protokol gereği ittifak ortaklığı başka bir şey. Biz 4 partiyle ittifak yaptık. CHP'de Mustafa Sarıgül listeden girdi partisi olmasına rağmen. Ama ittifak ortağı değil gibi. O yüzden ittifakta olmak başka bir şey, listede olmak başka bir şey. Kaldı ki HÜDA PAR Diyarbakır'da miting yaptı. Binlerce insan hepsinde de Türk bayrağı var. Peki HDP'nin yaptığı mitingde bir tek numune Türk bayrağı var mıydı? Nasıl aydın, nasıl yazar, nasıl partili bunlar ki o Türk bayrağı olan mitinglere laf atacaklar; ama PKK'nın HDP'nin desteklemiş olduğu mitinglerdeki bayraksızlığı görmeyecekler. Bunlar yanlış şeyler.

SONRAKİ HABER