Ahmet Hakan "Erdoğan’ın Binali Yıldırım'a ihtiyacı var"

Yenilenen İstanbul seçimlerini kaybeden AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın bundan sonraki süreçte siyasi hayatına nasıl devam edeceği merak ediliyor. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın omuzladığı yükün hafifletilmesi için Binali Yıldırım'ın önemli bir pozisyona getirilmesi gerektiği görüşünde. 

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan "Erdoğan’ın Binali Yıldırım'a  ihtiyacı var"

Ahmet Hakan "Cumhurbaşkanı hemen Züğürt Ağa’yı izlemeli" başlığıyla yayımlanan yazısında İstanbul seçiminin ardından Erdoğan'ın üçüncü kez partisinin milletvekilleriyle yaptığı toplantıda yaşanan  "Züğürt Ağa" diyaloğuna göndermede bulunarak "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Sineması’nın başyapıtı “Züğürt Ağa”yı bilmiyormuş. İzlememiş! Çok büyük eksiklik! Mutlaka izlemeli!" yorumunda bulundu. 

Yazısında Gezi olaylarında Eskişehir’de sokak ortasında dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ı da anan Hakan "Türkiye’nin hiç bitmeyen sızısıdır. Türkiye’nin hiç tükenmeyen vicdan azabıdır." dedi.

"BİNALİ YILDIRIM’A ÖNEMLİ GÖREV BİR VERİLMELİ"

Sözü Binali Yıldırım'a getiren Ahmet Hakan dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerindeki yükün ağırlığını vurgulayarak "Binali Yıldırım, yeni dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yükünü alacak önemli bir pozisyona getirilmeli." değerlendirmesinde bulundu. 

Hakan sözlerini şu şekilde sürdürdü;

BİR: Binali Yıldırım yeni dönemde ne yapacak? Benim bu konudaki görüşüm net: Binali Yıldırım, yeni dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yükünü alacak önemli bir pozisyona getirilmeli diye düşünüyorum. Ayrıca şunu da söyleyeyim: Buna Binali Yıldırım’ın değil Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ihtiyacı var.

Binali Yıldırım 23 Haziran'dan sonra yaptığı açıklamada ‘Asli işimize milletvekilliğine döndük. Sade milletvekiliyim artık…’ ifadelerini kullanmıştı.  

Ahmet Hakan "Erdoğan’ın Binali Yıldırım'a  ihtiyacı var" - Resim : 1
ERDOĞAN'IN 25 YILLIK ÇALIŞMA ARKADAŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti'nin kuruluş aşamasında görev alan Yıldırım, 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra AK Parti İstanbul Milletvekili ve Ulaştırma Bakanı oldu. Erdoğan'ın kurduğu AK Parti hükümetlerinde vazgeçmediği isimlerin başında gelen Yıldırım, vekillik yaptığı 3 dönem boyunca Ulaştırma Bakanlığı koltuğunu korudu.

Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım, daha sonra bir süre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel danışmanı olarak görev yaptı.

Ahmet Hakan "Erdoğan’ın Binali Yıldırım'a  ihtiyacı var" - Resim : 2

Yıldırım, AK Parti'nin "3 dönem kuralı" nedeniyle 7 Haziran 2015 genel seçiminde aday olamadı. Yıldırım, 1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti İzmir milletvekili olarak Meclise girdi ve 64. Hükümet'te yeniden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine getirildi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN SON BAŞBAKANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 22 Mayıs 2016'da 65'inci Cumhuriyet Hükümeti'ni kurmakla görevlendirilen Binali Yıldırım, 65. Hükümet'i kurarak ilk kez Bakanlar Kurulunda Başbakanlık görevini üstlendi.

Binali Yıldırım, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde AK Parti İzmir Milletvekili seçildi. Seçimlerin ardından hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle Başbakanlığın yürürlükten kaldırılmasıyla Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı olarak tarihe geçti.

SONRAKİ HABER