Sıfır ve ikinci el arabada sert fren! Fiyatlar dibi gördü oran verildi

Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Yılın ilk çeyreğinde sıfır ve ikinci el araç piyasasına ilişkin dikkat çeken veriler geldi. Mart ayında trafiğe kayıtlı otomobil sayısı yılın ilk iki ayına göre yavaşlarken, ikinci elde noter devri ile yapılan satışlarda düşüş görüldü. Peki sıfır ve ikinci elde yaşanan sert frenin nedenleri neler? Araç piyasasındaki durgunluk fiyatları nasıl etkiliyor? İşte detaylar...

Sıfır ve ikinci el arabada sert fren! Fiyatlar dibi gördü oran verildi - Sayfa 1

Geçtiğimiz yıl elektrikli araç satışları ve sıfır araç bayilerinin kampanyalar düzenlemesi ile hareketlenen sıfır araç piyasası yeni yılın ilk çeyreğinde hız kesti.
 

126
Sıfır ve ikinci el arabada sert fren! Fiyatlar dibi gördü oran verildi - Sayfa 2

Milliyet'in haberine göre; TÜİK mart ayında trafiğe kaydı yapılan otomobil sayısının 16,2’lik bir artışla 88 bin 718 adet olduğunu bildirdi. Ancak bu artış bir önceki aylara göre epey düşük kaldı.
 
 

226
Sıfır ve ikinci el arabada sert fren! Fiyatlar dibi gördü oran verildi - Sayfa 3

Trafiğe kaydı yapılan otomobil sayısı ocak ayında 39,2 artarken, şubatta 63,8 oranında artış göstermişti. Böylelikle sıfır araç satışları martta önemli ölçüde hız kesti.
 

326
Sıfır ve ikinci el arabada sert fren! Fiyatlar dibi gördü oran verildi - Sayfa 4

İKİNCİ EL SATIŞLARDA DİKKAT ÇEKEN DÜŞÜŞ 
İkinci el otomobillerde mart ayında noter devri ile yapılan satışlar önceki yılın aynı ayına göre 21.3 oranında azaldı. Ocak-mart döneminde toplam devirler otomobilde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,3 düşüşle 1 milyar 684 bin 744 adet seviyesinde gerçekleşti.

426