Sıfır araba fiyatları resmen uçacak!

Sıfır araba almak isteyenler için haberler iyi değil. Koronavirüs salgını ile birlikte otomotiv sektörünü durdurma noktasına getiren çip krizinin ardından şimdi de kauçuk krizi baş gösterdi. Araba almak artık hiç kolay olmayacak. Bir çok dev firma üretime ara verdi. Tedarik sıkıntısı önümüzdeki günlerde fiyatları çok etkiyecek. Detaylar haberimizde.

Sıfır araba fiyatları resmen uçacak! - Sayfa 1

Sıfır araba almak isteyenler için haberler iyi değil. Koronavirüs'ün alt üst ettiği ekonomi, otomotiv sektöründe de etkisini gösteriyor. Birçok üreticiye yansıyan çip krizi, döviz kurları, tedarik sorunu, plastik, sac-metal, bakır, alüminyum ve PVC'deki yüksek fiyatlar, derken şimdi de kauçuk krizi çıktı. Bir çok firma üretimi durdurdu. Yakın zamanda yine sıfır otomobil bulmak bir hayli güçleşecek. Bu da araba fiyatlarının uçmasına neden olacak. İşte araba fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler... 

116
Sıfır araba fiyatları resmen uçacak! - Sayfa 2

Uzun süreden bu yana çip kriziyle mücadele eden otomotiv sektörü oyuncularına bir kötü haber de doğal kauçuktan geldi.
 

216
Sıfır araba fiyatları resmen uçacak! - Sayfa 3

Bloomberg'de yer alan habere göre; salgın döneminde otomotiv sektöründe yaşanan çip krizine bir yenisi daha eklenmek üzere.
 

316
Sıfır araba fiyatları resmen uçacak! - Sayfa 4

Fiyatı uçuşa geçebilir

Kauçuk ağacının kabuğundan elde edilen, Tayland ve Endonezya gibi ülkelerde yetiştirilen doğal kauçuk otomotiv sektörü başta olmak üzere birçok sektörde de kullanılıyor. Sektör temsilcileri, yaşanan seller nedeniyle kauçuk fiyatlarında görülen rallinin başında olunduğunu belirtiyor.

416