Sakarya'da patlamanın meydana geldiği fabrika havadan görüntülendi

Sakarya Hendek'te havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sırasında fabrikada 189 işçinin çalıştığı, 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 1'i ağır 97 kişinin yaralandığı öğrenildi. Son dakika bilgisine göre ise, 45-50 işçiye ulaşılmaya çalışılıyor. İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı olay yerinde bulunuyor. Bakan Soylu son dakika yaptığı açıklamada, ''Patlamada 7 kaybımız var. 4'ü hayatını kaybetti, 3'nün akıbetini araştırıyoruz'' dedi

Sakarya'da patlamanın meydana geldiği fabrika havadan görüntülendi - Sayfa 1

"7 KİŞİLİK BİR KAYBIMIZ VAR"

Bakanlar Fahrettin Koca ve Süleyman Soylu, incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamanın hemen ardından Sayın Valimiz ve sorumlu arkadaşlarımızdan bilgi aldık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine buraya geldik. Hemen bir durum değerlendirmesi ortaya koyduk. Bu esnada hem arama kurtarma hem de yangını söndürmek için gerekli ekipler bölgeye gönderildi. Çalışma Bakanlığımız orada bulunanların aileleriyle temasta bulundular. Şu anda söndürme çalışması tamamen sona erdi. Bir plan dahilinde hem yangın hem de patlamayla karşı karşıya kalan binalarda arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı" ifadelerini kullandı.

117
Sakarya'da patlamanın meydana geldiği fabrika havadan görüntülendi - Sayfa 2

Sakarya'da havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetti.

217
Sakarya'da patlamanın meydana geldiği fabrika havadan görüntülendi - Sayfa 3

Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisindeki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında saat 11.15 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.


Patlama sonrası bölgeye olay yerine 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibi gönderildi.

317
Sakarya'da patlamanın meydana geldiği fabrika havadan görüntülendi - Sayfa 4

Patlama sonrası çıkan yangına hava destekli müdahale devam ediyor. Yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

417