Sahtekarların yeni yöntemi: WhatsApp ile negatif garantili PCR testi

İstanbul Esenler’de bulunan bir laboratuvar aracılığıyla, özellikle yabancı turistlere WhatsApp üzerinden negatif sonuç içeren PCR testi belgesi düzenleniyor. Düzenlenen sahte belgedeki test sonucu Sağlık Bakanlığı'nın e-nabız sistemine bile düşüyor. Bu belgeler için turistlerden 200-300 lira talep ediliyor.

Sahtekarların yeni yöntemi: WhatsApp ile negatif garantili PCR testi - Sayfa 1

Koronavirüs önlemleri kapsamında yurt dışına çıkışlarda "negatif sonuçlu PCR testi ibrazı" zorunlu kılınmıştı. İstanbul'da sahtekarların, sürüntü örneği vermeden WhatsApp üzerinden gönderilen pasaport, ya da kimlikle negatif sonuçlu PCR testi düzenlediği ortaya çıktı.

110
Sahtekarların yeni yöntemi: WhatsApp ile negatif garantili PCR testi - Sayfa 2

Özellikle yabancı uyruklu kişilere verilen negatif PCR testi belgesine bazı turizm acenteleri aracılık ediyor. Turistler hiç örnek vermeden ortalama 2 saat içinde negatif sonuçlu belge yine WhatsApp üzerinden ellerine ulaşıyor. Sonuç Sağlık Bakanlığı'nın e-nabız sistemine de kısa süre içinde düşüyor. 

210
Sahtekarların yeni yöntemi: WhatsApp ile negatif garantili PCR testi - Sayfa 3

Sahtekarlar, Esenler'de bir laboratuvar aracılığıyla çıkardıkları negatif sonuçlu PCR testi için 200-300 lira arasında değişen ücret talep ediyor.

310
Sahtekarların yeni yöntemi: WhatsApp ile negatif garantili PCR testi - Sayfa 4

PAZARLIKLA 200 LİRAYA ALINDI 

DHA ekibi, sahtekarların oyununu gözler önüne serdi. İki İranlı ve rehberleri, bir seyahat acentası çalışanı Kadir A. isimli kişiyle iletişime geçti. Rehber, öğle saatlerinde aradığı Kadir A.'ya İran uyruklu turistlerin akşam saat 18.00'da uçağı olduğunu ancak Anadolu Yakası'nda olduklarından dolayı numune veremeyeceklerini söyledi.

410