En Sık Başvurulan Göğüs Estetik Türleri – Dr. Okan Morkoç

Meme büyütme estetiği kadınların sıklıkla tercih ettiği bir yöntemdir. Çoğu kişi memelerinin görünümünden rahatsız olur. Estetik görünüme bağlı olarak ya da sağlıksal sorunlardan dolayı meme büyütme estetiği yapılabilir. Memelerde küçülme kişinin yapısı ile alakalı olduğu gibi bazen de yaşın ilerlemesi ve gebelik sonrası gibi dönemler de görülebilir.

F5HABER F5HABER
En Sık Başvurulan Göğüs Estetik Türleri – Dr. Okan Morkoç

Meme Büyütme Estetiği Nedir?

Bu estetik yöntemi ile kişinin memesine silikon takılır ve daha dolgun bir görünüm yakalanır. Meme büyütme genel olarak küçülme görülen kişilerin tercih ettiği bir işlemdir. Estetik kaygısı ile bu operasyonu yaptıran pek çok kişi vardır. Cerrahi bir operasyon olduğu unutulmamalı, mutlaka bu konu hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütme talebi ile doktora giden çok fazla kişi vardır. Kişinin sadece kendisinin bunu istemesi önemli değildir. Önemli olan yapılan tetkikler sonrasında doktorun meme büyütme için Uygun görmesidir. Eğer genel bir sağlık problemi varsa meme büyütme estetiği uygun görülmez. Bu estetik operasyonlar büyük oranda başarı sağlar. Kişinin estetik sonrası, uyarılara dikkat etmesi gerekir.

Meme büyütme yöntemleri nelerdir?

Meme büyütme için meme içine silikon eklenir. Pek çok silikon çeşidi vardır ve kalite olarak değişiklik gösterir.  Bazı silikonlar tamamen doğal bir görüntü verir. Bazıları ise estetik olduğu belli olacak şekildedir. Bu yüzden mümkün olduğunca kaliteli ve deneyimli bir hekime başvurmak, daha doğru olacaktır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme yapısı olması gerekene göre çok fazla olan kişilere meme küçültme ameliyatı yapılır. Bu estetik operasyon da göğüste olan fazla yağ dokusu çıkarılır ve normal boyuta getirilir. Öncesinde de bir hazırlık süreci olur. Bu süreç için de kişiye gerekli tetkikler yapılır. Sağlık durumu ve göğsü hastalıkları kontörlü yapılır. Eğer uygun görülürse, operasyon gerçekleşir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme ameliyatı olan kişileri, operasyon sonrası ciddi bir süreç bekler. Bu süreç içinde mümkün olduğunca doktor önerisine uymak gerekir. Özellikle meme estetiği olan kişilerin bir süre korse kullanması gerekir. Eğer buna dikkat edilmezse, şekil ve oran bozuklukları olabilir. Me operasyonları genel olarak 2-3 saat sürer. Sonrasında oturması için 1-2 aylık bir süreç gerekir. Meme küçültme ameliyatı yaptırmayı isteyenler, ön bir araştırma yapmalıdır.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği sıklıkla rastlanan ve tercih edilen bir yöntemdir. Birçok sebebe bağlı olarak burun estetiği yapılabilir. Açık ve kapalı olmak üzere iki cerrahi operasyon türü vardır. Kişinin sorununa göre bir yöntem seçilir. Hastaya bazen genel anestezi bazen de lokal anestezi verilerek yapılır.  Burun estetiği için, öncelikle ön muayene yapılır, daha sonra karar verilir.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Burun estetiği yöntemleri arasından en çok tercih edilen, kapalı burun estetiğidir. Hastanın günlük hayatına daha çabuk dönmesi için tercih edilen bir yöntemdir. Ayrıca kesik olmadan yapılır.  Bunun dışında, burun kaldırma, kanat daraltma, gibi işlemler daha basit yöntemlerdir.

Burun Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun çok hassas bir organdır ve ameliyatı da çok kolay olmaz. Burun estetiği yaptırdıktan sonra, burun bölgesi bir süre olumsuz bir duruma karşı korunmalıdır. Darbe ya da sudan korunmalıdır.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği yaptırmak isteyenler için fiyatlarda önemlidir. Çoğu kişi özel hastane de tercih eder. Buralarda fiyat daha yüksektir. Ayrıca her hekimin burun estetiği fiyat kriteri farklı olabilir.

SONRAKİ HABER