Saatlerinizi boşa harcamayın; Yaprak sarmanın pamuk gibi olmasını sağlayan malzeme…

Ekleyeceğiniz bu malzemeyle yaprak sarma pamuk gibi oluyor. İşte yaprak sarma pişirirken ev hanımlarının işine yaracak öneri...

Saatlerinizi boşa harcamayın; Yaprak sarmanın pamuk gibi olmasını sağlayan malzeme… - Sayfa 1

Yaprak sarma, zeytinyağlı ya da etli yapılır. Bayram sofralarının, özel davet masalarının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Ancak sert yaprakları yumuşatmak saatler alır ve her zamanda istediğiniz sonuç ortaya çıkmaz. İşte şimdi sizin için saatlerinizi boşa harcamanıza engel olacak öneriyi açıklayacağız. Bu öneri sayesinde dakikalar içerisinde sert yapraklar yumuşacık olacak ve yaprak sarma ağzınızda dağılacak.

Saatlerinizi boşa harcamayın; Yaprak sarmanın pamuk gibi olmasını sağlayan malzeme… - Sayfa 2

1 ŞİŞE SODAYI SARMANIN ÜZERİNE EKLEYİN

Sıkı sarılan yaprak sarma belli bir düzen çerçevesinde tencereye dizildikten sonra üzerine 1 şişe maden suyu boca edin. Maden suyunun içerisinde bulunan mineraller, yaprak sarmanın yumuşamasını sağlayacaktır. Böylelikle pamuk gibi yaprak sarmalar elde edebilirsiniz.

Saatlerinizi boşa harcamayın; Yaprak sarmanın pamuk gibi olmasını sağlayan malzeme… - Sayfa 3

ETLİ YAPRAK SARMASI TARİFİ

İlk önce salamura yaprakları sıcak suya koyalım. Tuzunun gitmesi için, sık sık suyunu değiştirelim. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ve kıymayı bir kaba alalım. Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım. Tuz, karabiber, nane ve salçayı da ilave edelim.

Saatlerinizi boşa harcamayın; Yaprak sarmanın pamuk gibi olmasını sağlayan malzeme… - Sayfa 4

2 yemek kaşığı sıvıyağ ve yarım yemek kaşığı margarini ekledikten sonra iyice yoğuralım. Tuzu çıkmış yaprakların içine, kıymalı harcı yerleştirerek tek tek saralım. Tencereye düzenli bir biçimde dizelim. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve sarmalarla aynı seviyede olacak şekilde sıcak su ekleyin. Sarmalarınız kaynayınca, ocağın altını kısın. Piştikten sonra tabağa alıp, yoğurtla servis edebilirsiniz.