Restoran ve kafeler yeniden kapanabilir!

Koronavirüs salgınında son kontrollü normalleşme döneminde dört hafta geride kaldı. Gözler bugün yapılacak Kabine Toplantısı'nda. Kritik yüzde 80 seviyesi aşılan Covid'de il bazlı yeni tedbirler ve Ramazan ayı ek tedbirleri gündemde. Restoran, kafe ve benzeri işetmeler yeniden kapatılabilir, ayrıca hafta sonları yeniden sokağa çıkma kısıtlamalarının geldiğini görebiliriz. Yine toplu iftarlara izin verilmemesi bugün masada olacak.

Restoran ve kafeler yeniden kapanabilir! - Sayfa 1

Ramazan ayı 13 Nisan salı günü başlayacak.  İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Kocaeli gibi büyükşehirlerde Ramazan ayı boyunca tam kapanmaya gidilebilir mi? bunun cevabı belki bugünkü Kabine toplantısında gelmeyebilir, ancak Ramazan öncesi bir takım kararların alınması bekleniyor. Bir sonraki Kabine Toplantısı 12 Nisan pazartesi günü gerçekleştirilecek. İşte burada Ramazan için kesin kararlar alınacağı belirtiliyor. 

117
Restoran ve kafeler yeniden kapanabilir! - Sayfa 2

Türkiye'de son dönemdeki vakaların yüzde 80'inin, İstanbul'daki vakaların ise yüzde 70'inin İngiliz mutantı olduğu tespit edildi. 

217
Restoran ve kafeler yeniden kapanabilir! - Sayfa 3

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek. Toplantının ana gündem maddesini yeni tip koronavirüste vaka sayılarında yaşanan hızlı artış ve alınacak önlemler oluşturacak. İşte detaylar:

317
Restoran ve kafeler yeniden kapanabilir! - Sayfa 4

Sabah'tan Zübeyde Yalçın ve Eda Işık'ın haberine göre;  Bilim Kurulu'nun 25 Mart'ta gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararlar detaylı bir şekilde ele alınacak. Aşılama ile ilgili son durum, aşı tedariki, yerli aşı çalışmaları ve tam normalleşmeye geçiş takvimi de Kabine'nin gündeminde olacak. Geçtiğimiz günlerde belli bir dozu Türkiye'ye gelen BioNTech aşılarının dağıtımı, saklama planlanması ve sürece ilişkin ayrıntılar da yer alacak.

417