Ramazan ayında iftar ve sahurda nasıl beslenmeliyiz?

11 ayın sultanı olarak da adlandırılan Ramazan ayı geldi çattı. İkinci gününde olduğumuz bu kutsal ayda Müslümanlar ibadetlerini en iyi şekilde yapmak için çaba gösteriyor. Sahuru, İftarı ve teravihi ile her anı ayrı bir heyecan olan Ramazan ayında sağlığımız için yapmamamız gereken davranışları siz değerli okuyucularımız için haberimizde derledik. İşte detaylar..

Ramazan ayında iftar ve sahurda nasıl beslenmeliyiz? - Sayfa 1

Ramazan ayı, dinimizce yüce ve kutsal kabul edilmiş mübarek bir aydır. Kutsiyeti ve fazileti Kur’an ve sünnet ile sabit olan Ramazan ayı, aynı zamanda “on bir ayın sultanı” olarak kabul edilmektedir.

112
Ramazan ayında iftar ve sahurda nasıl beslenmeliyiz? - Sayfa 2

Müslümanlar için her anı ayrı bir güzellik olan Ramazan ayında sahur ve iftar da yapmamız gerekenleri gelin birlikte inceleyelim. 

212
Ramazan ayında iftar ve sahurda nasıl beslenmeliyiz? - Sayfa 3

Yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde en az 2 öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerekir. Bu sebeple sahura kalkmayı ihmal etmeyin. 

312
Ramazan ayında iftar ve sahurda nasıl beslenmeliyiz? - Sayfa 4

Sahurda bizleri tok tutan besinleri tercih etmeliyiz. Bunlar; Yoğurt, yumurta, tam tahıllı ekmek, süt gibi hafif gıdalar olabilir. 

412