Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan: İnşallah güzel haberle vatandaşımızın karşısında olacağız

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan "İnşallah güzel haberlerle vatandaşlarımızın karşısında olma arzusundayız" dedi.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan: İnşallah güzel haberle vatandaşımızın karşısında olacağız - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, TRT Haber'e yaptığı değerlendirmelerde, "Önümüzdeki hafta Bilim Kurulu sonrasında inşallah güzel haberlerle vatandaşlarımızın karşısında olma arzusundayız" dedi.

111
Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan: İnşallah güzel haberle vatandaşımızın karşısında olacağız - Sayfa 2

İlhan, açıklamalarında şunları kaydetti;

Şu an geldiğimiz aşamada dünkü rakama bakarsak 4 bin 425 yeni vaka, vefat sayımızda da 20'nin altını görmüş durumdayız. Tabi her şey böyle, vatandaşlarımız da dikkatli olmaya devam ederlerse, aşıları eksik olan vatandaşlarımız aşılarını tamamlarlarsa bu sürecin bu şekilde iyiye doğru yol alacağını söylemek mümkün.

211
Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan: İnşallah güzel haberle vatandaşımızın karşısında olacağız - Sayfa 3

Ramazan olayının sosyal etkinliklerinin görece daha kısıtlı olması nedeniyle sürece olumlu katkı yaptığına inanıyorum. Zira geçen sene de böyle olmuştu. Sayılar aşağı doğru gitmişti fakat bayramda bir araya gelmelerle birlikte vakalar artmıştı.

311
Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan: İnşallah güzel haberle vatandaşımızın karşısında olacağız - Sayfa 4

"YAZIN SÜRECİ DAHA DA RAHATLAYARAK ATLATABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"
Bayram sürecinde dikkatli bir şekilde geçirirsek özellikle havalar ısınıyor, Ramazan Bayramı'nda büyüklerimizi ziyaret ettiğimiz yerlerde havalandırmaya dikkat edip, kronik hasta olanların yanında kalabalık olarak bir arada olmamaya dikkat edersek yazın süreci daha da rahatlayarak atlatabileceğimizi düşünüyorum.

411