Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan maske kararına flaş yorum!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı. Kararı değerlendiren, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Korunmak isteyen insanlar maske takmaya devam etmeli, sosyal mesafe uygulamasına devam etmeli" dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan maske kararına flaş yorum! - Sayfa 1

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maskenin kaldırılma kararıyla ilgili konuştu.  Vatandaşlara uyarılarda bulunan Ceyhan, şunları ifade etti: 

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan maske kararına flaş yorum! - Sayfa 2

Birçok insan tamamen önlemler kaldırılacak diye bekliyordu ancak pratikte çok büyük bir değişiklik olmadı.  Yani kapalı yerlerde maske takma zorunluluğu diye bir ifade vardı ama buna kimsenin de uyduğu yoktu. Denetlemesi ya da cezai yaptırımı da yoktu.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan maske kararına flaş yorum! - Sayfa 3

Ama bundan sonra artık şöyle düşünmek lazım: Özellikle korunmak isteyen insanlar maske takmaya devam etmeli, sosyal mesafe uygulamasına devam etmelidir. Çünkü artık kendilerini korumak durumundalar.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan maske kararına flaş yorum! - Sayfa 4

YENİ BİR DALGA GELECEK Mİ?
Bütün hikaye şurada düğümleniyor aslında. Salgının nereye gideceği yönünde bir veri yok elimizde. Elbet bir gün salgın bitecek ama hep salgın böyle seyrettiği için… Yani bir artış, bir azalma, bir pik noktasına ulaşan dalgalarla devam ettiği için bundan sonra yeni bir dalga gelecek mi gelmeyecek mi problemi var.