Prof. Dr. Ceyhan: Vakalar bakanlığın açıkladığından çok daha fazla

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, hızla yayılan Omicron varyantına karşı Türkiye'nin gerekli önlemleri almadığını söyleyerek, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığından çok daha fazla vaka olduğunu dile getirdi. Prof. Ceyhan, devletin yapması gerekenleri dört maddede sıraladı.

Prof. Dr. Ceyhan: Vakalar bakanlığın açıkladığından çok daha fazla - Sayfa 1

Omicron varyantının hızla yayılması sonrası dünya genelinde birçok ülkede yeni önlemler alındı ve ülke giriş çıkışlarına kısıtlamalar getirildi.
 

115
Prof. Dr. Ceyhan: Vakalar bakanlığın açıkladığından çok daha fazla - Sayfa 2

Türkiye'de ise ilk olarak 12 Aralık'ta görülen ve 6 kişide tespit edilen Omicron varyantı sonrası diğer varyantlardan farklı olarak gerekli önlemler alınmadı.
 

215
Prof. Dr. Ceyhan: Vakalar bakanlığın açıkladığından çok daha fazla - Sayfa 3

Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantına ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Omicron varyantı Avrupa’dan sonra ülkemizde de yayılmaya başladı. Kalabalık illerimizde görülen yeni vakaların %10’undan fazlası Omicron kaynaklı. Yeni durum, hatırlatma dozunu daha da önemli hale getirmiştir. Aşı takvimi üzerinden 3 ay geçenler aşı etkinliğini güçlendirmelidir" ifadelerini kullanmıştı.
 

315
Prof. Dr. Ceyhan: Vakalar bakanlığın açıkladığından çok daha fazla - Sayfa 4

Türkiye'nin gerekli önlemleri almadığını dile getiren Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Cumhuriyet'e önemli açıklamalarda bulundu.
 

415