Putin'in 'Demir Bebeği'nden nükleer tehdit! 3 dünya başkenti hedefinde

Kremlin'e bağlı bir televizyonda sunuculuk yapan Olga Skabeyeva, 'Kraliçe'nin cenazesine nükleer atmalıydık' sözlerinin ardından çokça gündeme geldi. 'Putin'in Demir Bebeği' lakabı takılan Skabeyeva, bu sefer de İngiliz Başbakanı Liz Truss'ı suçladı.

POSTA POSTA
Putin'in 'Demir Bebeği'nden nükleer tehdit! 3 dünya başkenti hedefinde

POSTA.COM.TR-Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş şubat ayından beri devam ediyor. Savaş içerisinde pek çok propaganda malzemesi çıkmasına rağmen neredeyse hiçbiri 'Putin'in Demir Bebeği' Olga Skabeyea kadar gündem olmadı. 37 yaşındaki Rus sunucu, daha önce de eşi benzeri görülmemiş yorumlarıyla dünya gündemine gelmişti.

Putin'in 'Demir Bebeği'nden nükleer tehdit! 3 dünya başkenti hedefinde - Resim : 1

KRALİÇE'NİN CENAZESİNE NÜKLEER ATMALIYDIK

19 Eylül'de düzenlenen Kraliçe Elizabeth'in cenaze töreni ile ilgili, 'Oraya nükleer bomba atmalıydık, herkes oradaydı' sözleri ile gündem olan Rus sunucu, bu kez gözüne başka bir İngiliz'i kestirdi. 96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine başta ABD lideri Joe Biden olmak üzere onlarca devlet başkanı ve ülke temsilcisi katılmıştı.

Putin'in 'Demir Bebeği'nden nükleer tehdit! 3 dünya başkenti hedefinde - Resim : 2

"ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI BAŞLADI"

Rus sunucu, Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun en büyük gemisi Moskva'nın Ukraynalılar tarafından batırıldığı günlerde olayla ilgili yaptığı yorumda ise "Üçüncü Dünya Savaşı başladı" demişti.

3 DÜNYA BAŞKENTİNE NÜKLEER TEHDİT

Olga Skabeyeva, bu kez de gözüne Kraliçe Elizabeth ile görüşen son başbakan olacak Liz Truss'ı kestirdi. Rus Sunucu, Truss'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya tepki göstererek Batı'nın 'Armageddon' (Dini kaynaklarda her şeyi bitirecek son savaş) ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Putin'in 'Demir Bebeği'nden nükleer tehdit! 3 dünya başkenti hedefinde - Resim : 3

İngiliz Başbakan konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Putin'in savaştaki 'beceriksizliğine' dikkat çekerek Rus lideri savaşı tırmandırmakla ve yersiz tehditler savurmakla suçlamıştı.

Bu konuşmaya tepki gösteren Skabeyeva şu ifadeleri kullandı:

Putin'in 'Demir Bebeği'nden nükleer tehdit! 3 dünya başkenti hedefinde - Resim : 4

OLGA SKABEYEVA KİMDİR?

1984 yılında Sovyetler Birliği'nde doğan Skabeyeva, 2008 yılında onur derecesiyle mezun olduğu Saint Petersburg Devlet Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi'nde gazetecilik eğitimi aldı.

Kariyerine yerel bir gazetede başladı ve 2012 ve 2013'te Pussy Riot davalarını, paralel hükümet karşıtı mitingleri ve ardından Rus muhalefet destekçilerine yönelik cezai soruşturmayı övdüğü için bir isim yaptı.

Skabeyeva'nın hükümet karşıtı mitinglerle ilgili haberleri sunuşu, onu Rus devlet televizyonunun 'özel harekât kuvvetleri' olarak tanımlayan TV eleştirmenleri tarafından fark edilmesini sağladı.

Putin'in 'demir bebeği lakabını da o zamanlar aldı. Olga Skabeyeva o günlerden beri 'gözlerinde metal, sesinde demir' var diye nitelendirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER