11 yaşında ortadan kayboldu... 27 yıllık cinayeti 2 çocuk annesi çözdü

11 yaşındaki Jacob Wetterling, Minnesota'da 1989'da ortadan kaybolduğunda tüm polis birimleri onu aramak için çalışma başlatmıştı. Ancak 27 yıl boyunca küçük çocuğa ne olduğu gizemini korudu. Ta ki 2 çocuk annesi Joy Baker, gönüllü olarak davayı araştırmaya başlayana kadar...

POSTA POSTA
11 yaşında ortadan kayboldu... 27 yıllık cinayeti 2 çocuk annesi çözdü

Posta.com.tr | Jacob Wetterling, 1989 yılında henüz 11 yaşındayken hiçbir iz bırakmadan ortadan kayboldu. Küçük çocuk için dönemin polis birimleri arama çalışması başlatsa da Jacob'a ne olduğuna dair hiçbir ipucu bulunamadı. 

İki çocuk annesi Joy Baker, amatör dedektif olarak üzerinden yıllar geçen davayı incelemeye karar verdi. Buldukları herkesi dehşete düşürecekti.

Jacob'ın ortadan kaybolmasının ardından Joy, ailesinin hiçbir cevap alamadığı için acı çektiğini fark edince davayı devraldı. Joy davaya o kadar daldı ki yıllarca üzerinde çalıştı. 

Joy'un çabaları, 2016 yılında katilin ortaya çıkmasını ve polise itirafta bulunmasını sağladı. Katil, küçük Jacob'un cesedini nereye gömdüğünü de gösterdi. 

11 yaşında ortadan kayboldu... 27 yıllık cinayeti 2 çocuk annesi çözdü - Resim : 1

Jacob Wetterling

Çocuk istismarcısı Danny Heinrich, Joy'un çabaları sayesinde Jacob'u kaçırıp öldürdüğünü itiraf ederek davanın 27 yıl sonra nihayete ermesine neden oldu. 

22 Ekim 1989 akşamı Jacob Wetterling, arkadaşı ve küçük erkek kardeşiyle birlikte bir video kiralamak için yola koyuldu. Ancak evine dönerken maskeli bir saldırgan tarafından kaçırıldı. 

Polis kısa sürede olay yerine geldi ancak Jacob çoktan sırra kadem basmıştı. Geride perişan haldeki ailesi kaldı. 

Şimdi 56 yaşında olan Joy, davayı incelediği dönemi çok iyi hatırlıyor. 

The Sun Online'a konuşan Joy, "Herkes şok oldu ve dehşete kapıldı. Herkes yardım  etmek istedi. O zamanki durumumuzu tarif etmek çok zor. Jacob'tan sonra her şey değişti" dedi.

Davanın üzerinden yıllar geçti, ancak Joy hâlâ ne olduğunu anlayabilmek için araştırmalarına devam etti. 

11 yaşında ortadan kayboldu... 27 yıllık cinayeti 2 çocuk annesi çözdü - Resim : 2

NEREDESİN JACOB?

Joy bir blog yazarıydı ve 23 Ekim 2010'da, 21 yıldır kayıp olan çocuğa ithafen "Neredesin Jacob?" başlıklı bir yazı yazdı.

Bir gün arabasına atlayıp Minneapolis'in kuzeybatısındaki kırsal bir kasaba olan St Joseph'e, yani Jacob'un kaçırıldığı yere gittikten sonra yeni bir karar verdi ve cevapları bulmak için harekete geçti.
Joy, yazısında şöyle diyor:

Joy, bu satırları kaleme aldığında, hayatının sonraki 13 yılını tüketecek olan bir soruşturmayı başlatacağını bilmiyordu.

Arşivlenmiş polis ve gazete dosyalarını araştırmaya başladı, söylentileri gerçeklerle değiştirmeye başladı. Kısa sürede yerel polisin gözden kaçırdığı birkaç ipucu keşfetti. 

Jacob Wetterling'in davası 27 yıldır tamamlanmamıştı ve aktif bir soruşturmaya müdahale etmek yerine Joy, davayı yeniden canlandıran işler yaptı. 

Joy, vakanın ayrıntılarını titizlikle inceledi. Hatta Jacob'un kaçırıldığı günkü hava durumuna bile baktı. 
Tanıkların bir araba görmemesinin sebebinin,  havanın tamamen karanlık olması olduğunu fark etti.

Hikayenin anahtarı, yol kenarına bırakılmadan önce maskeli bir adam tarafından kaçırılan ve saldırıya uğrayan başka bir genç çocuk oldu.

Ürkütücü bir şekilde benzer koşullar, Jacob kaybolmadan sadece dokuz ay önce ve sadece 10 mil uzakta gerçekleşmişti. Bu seferki kurban Jared Scheierl idi.

Jared ve Joy, vaka üzerinde bir ekip olarak çalışmaya başladılar. Davadaki en önemli gelişme, Joy'un arşivlerde uzun süredir saklı olan 1987 tarihli bir yerel gazeteye rastlamasıyla yaşandı.

1986-1897 yılları arasında maskeli ve silahlı bir yabancı tarafından genç erkeklere yönelik bir dizi faili meçhul cinsel saldırıyı vardı. 

Saldırıların hepsi ilginç bir biçimde benzerdi ve Jacob'ın kaçırıldığı yere 30 dakikalık sürüş mesafesindeki Paynesville'de ve çevresinde gerçekleşmişti.

Jared'in yardımıyla kurbanların izini süren Joy, şunları söyledi:

Joy ve Jared birlikte olayların haritasını çıkarıp polise kanıt sağladılar. 

Joy, "Bu bağlantılar nasıl daha önce hiç kurulmadı? Bunu kendime binlerce kez sordum" diyor. 

Ekim 2015'te, 80'lerin sonlarından bu yana DNA testindeki gelişmeler, olay mahallinden elde edilen kanıtların Jared'in saldırısını çocuk istismarcısı Daniel James Heinrich ile ilişkilendirilmesini sağladı. 

2015'in sonlarına doğru polis, Jacob Wetterling'in ortadan kaybolmasıyla resmi resmi şüpheli olarak Heinrich'i seçti. 

Jared'in davasındaki zamanaşımı sona ermişti ancak Heinrich 25 adet uygunsuz çocuk görüntüleri nedeniyle suçlandı. 

11 yaşında ortadan kayboldu... 27 yıllık cinayeti 2 çocuk annesi çözdü - Resim : 3

Danny Heinrich

İTİRAF ETTİ

Eylül 2016'da Jacob'ın öldürülmesiyle suçlanmamak için bir savunma anlaşması yaptıktan sonra Henrich, küçük çocuğa tecavüz ettiğini ve öldürdüğünü itiraf etti. 

Ardından diğer saldırıların çoğunun gerçekleştiği Paynesville yakınlarındaki bir tarlada gömülü olan Jacob'ın kalıntılarının yerini gösterdi. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER