Parasını mevduat faizine yatıracaklara kritik uyarı! Yüksek kazancın püf noktası açıklandı

Parasını mevduat faizine yatıracak olan vatandaşlara daha fazla kazanç getirecek uyarı yapıldı. Bankalar mevduat faizlerindeki oranları sık sık değiştiriyor. İnternet bankacılığı ile şubedeki faiz oranları arasında fark açılmaya başladı. Şubeye gidip pazarlık yapan müşteri internet bankacılığındaki orandan daha fazla faiz alabiliyor. Peki şu anda mevduat faiz oranları ne kadar oldu? Bir kişi 1 milyon TL’yi faize yatırdığında aylık ne kadar kazanıyor? İşte detaylar...

Parasını mevduat faizine yatıracaklara kritik uyarı! Yüksek kazancın püf noktası açıklandı - Sayfa 1

Merkez Bankası’nın faiz artırmasıyla birlikte bankalarda mevduat faizleri çok fazla artmaya başladı. Banka şubeleri, internet bankacılığındaki mevduat faiz oranlarından daha fazla faiz vermeye başladı. Bankadan bankaya mevduat faizleri değişkenlik gösteriyor.
 

117
Parasını mevduat faizine yatıracaklara kritik uyarı! Yüksek kazancın püf noktası açıklandı - Sayfa 2

Bankalar yeni müşterilerine özel kampanyalar yapıyor. İnternet bankacılığında faizler yüzde 58’e kadar çıkıyor. Ancak bankalara gidip pazarlık yapıldığında daha yüksek faiz oranı verilebiliyor.
 
 

217
Parasını mevduat faizine yatıracaklara kritik uyarı! Yüksek kazancın püf noktası açıklandı - Sayfa 3

‘VATANDAŞ MÜLKÜNÜ SATIP FAİZE KOYUYOR’ 
Milliyet'in haberine göre; konuyla ilgili detayları Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram açıkladı. Bayram konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

317
Parasını mevduat faizine yatıracaklara kritik uyarı! Yüksek kazancın püf noktası açıklandı - Sayfa 4

“Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Yüzde 50’ye gelen politika faizinin sabit tutulması bekleniyor. Belki 250 baz puanlık bir faiz artırımı sürpriz olmaz. Merkez Bankası gecelik borç verme faiz oranında yüzde 3’lük marj koymuştu.
 

417