Vize krizi! Vatandaşlık için “bağış şartı”

Henley&Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, vize krizinin önüne geçmek için, Türk vatandaşlığı başvurularında “bağış şartı” aranması gerektiğini açıkladı. Demirel’in vize krizi ile ilgili yapmış olduğu açıklamaları işte sizlerle...

PARADURUMU PARADURUMU
Vize krizi! Vatandaşlık için “bağış şartı”

Birçok ülkenin bağış yöntemi kullanılarak ekonomilerine katkı sağladığına dikkat çeken Demirel, “Tayland’da oturum izni almak için yaklaşık 20 bin dolarlık bağış şartı bulunuyor” diyerek, Türk vatandaşlığı başvurularında da bağış şartı aranmasını önerdi.

Demirel, vize başvurularında yaşanan sıkıntılara değindi!

Türk vatandaşlarının ABD, AB, Çin ve Latin Amerika gibi ülkelere yönelik vize sürecinde yaşadığı sorunlara dikkat çeken, Henley&Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, özellikle yatırım yoluyla yabancı vatandaşlık başvurularının artışını etkilediğinin altını çizdi. Yurt dışı eğitim ve iş seyahatlerine yönelik vize başvurularında yaşanan sıkıntılara değinen Demirel, “Türkler, riskleri azaltmak için yurt dışı oturum ve vatandaşlık programlarına talep gösteriyor” diyerek açıklama yaptı.

Yatırım göçünün sağladığı ekonomik getiriye dikkat çeken Demirel, 2013 yılında Portekiz’de başlayan “Altın Oturum İzni Programı” dahilde ekonomik katkısının 6 milyar Euro olduğu belirti.

Tayland’da 2017 yılında görevlendirildiklerini belirten Demirel, ilgili rakamın Tayland’da yaklaşık 141 milyar dolara ulaştığını, Malta 2014- 2019 yıllarında bu programın bütçeye katkısı 1,3 milyar Euro olarak hedeflendi açıkladı.

Vatandaşlık başvurularında bağış şartı!

Türkiye’deki vatandaşlık sektörünün tahmini büyüklüğünün 2022’de 3-4 milyar dolara ulaştığını sözlerinde yer veren Demirel, Tayland ve Karadağ gibi ülkelerin yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık başvurularında bağış şartı aradığına dikkat çekerek, Türkiye’de bu sistemin bulunmadığını dile getirdi.

Demirel, Türkiye’nin yatırım yoluyla vatandaşlıkta yedi seçenek sunduğunu bu seçeneklerin en popüler olanın ise gayrimenkul alımı olduğunu belirtti. Bu yöntemle yatırımın karşılığının olmadığını sözlerine yer veren Demirel, Karadağ’ın vatandaşlığı için devletin onayladığı turizm projesine finansman ve inovasyon ile altyapı fonlarına 100’er bin Euro’luk bağış şartı arandığını, Tayland’ın oturum izni almak için yaklaşık olarak, 20 bin dolarlık bağış şartı talep ettiğini dile getirerek, bu tutarların, aile birey sayısı arttıkça, yatırım miktarını da artırdığının altını çizdi.

Demirel, yatırımın kalıcılığı ve karşılığı açısından Türkiye’de de bu sistem uygulanabilir olması gerektiğini savundu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER