Netflix'in abone sayısında yılın ilk çeyreğinde artış

Küresel internet televizyon ağı Netflix'in abone sayısı, 2024'ün ilk çeyreğinde yaklaşık 37 milyon kişi arttı.

PARADURUMU PARADURUMU
Netflix'in abone sayısında yılın ilk çeyreğinde artış

Netflix, bu yılın başında elde ettiği finansal sonuçları paylaştı. Şirketin geliri, üyelik artışları ve fiyatlandırma stratejilerinin etkisiyle geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 15 artarak 9,4 milyar dolara yükseldi. Bu, geçen yılın ilk çeyreğinde kaydedilen 8,2 milyar dolarlık gelire kıyasla önemli bir artışı temsil ediyor.

Netflix'in net karı da geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 79 artarak 2,3 milyar dolara ulaştı. Geçen yılın ilk çeyreğinde 1,3 milyar dolarlık bir net kar elde edilmişti. Ayrıca, hisse başına kar da bu dönemde 2,88 dolardan 5,28 dolara yükseldi.

Şirketin abone sayısı ise yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 37 milyon kişi arttı ve dünya genelindeki abone sayısı 269,6 milyona çıktı.

Netflix, yılın ikinci çeyreği için gelirinin 9,5 milyar dolar, net karının da yaklaşık 2,1 milyar dolar olmasını bekliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER