Naci Görür, 4 ili uyardı! O bölgelerde kanser hortlar” dedi!!

Prof. Dr. Naci Görür katılmış olduğu panelde basın mensuplarına açıklama yaparak, 4 il için deprem uyarısında bulundu. Türkiye’de son günlerde endişe duyduğu olayları sıralayan Görür, birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

PARADURUMU PARADURUMU
Naci Görür, 4 ili uyardı! O bölgelerde kanser hortlar” dedi!!

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yıkılan evlerin molozlarının yanlış yöntemlerle gömülmesinin ileride sorunlara neden olacağına dikkat çeken Görür, “Depremin öldürdüğünden daha fazla insanı uzun zamanda öldürürsünüz” dedi.  

Görür 4 ile dikkat çekti!

Manisa Genç İş İnsanları Derneği tarafından düzenlenen “Manisa Depreme Hazır mı?” paneline katılan Prof. Dr. Naci Görür, panel öncesi basın mensuplarına açıklama yaptı. “Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, İzmir, Erzincan yöreleri biraz endişelendiriyor” diyerek deprem ile ilgili açıklama yaptı;

Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yörelerimiz için bugünlerde biraz endişelerimiz mevcut. İzmir ise 15 tane fay var. Fakat, İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilinmiyor. O faylar nedir, ne zaman deprem üretir?  Bilmediğimiz için sorun olarak görüyoruz” diye konuştu.

Görür, O bölgelerde kanser hortlar” dedi!

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra yıkılan evlerin molozlarının yanlış şekilde gömülmesinin ileride ne gibi sorunlara neden olacağına dikkat çeken Naci Görür, konu ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Molozlarının yanlış şekilde gömülmesinin, ileride farklı sorunlara neden olacağını dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, Güneydoğu’da yıkılan evlerin bütün molozlarının ortandan kaldırmak için gömüldüğü belirtti.

Görür “Toprağa gömülen o molozların, çok büyük zararı var. O gömülen inşaat molozlarında demir, kağıt, asbest, kimyasal madde, organik madde, karton, çelik, beton gibi birçok materyal var. Gömülen molozların içerisine yağmurun yağması ile birlikte kimyasal reaksiyonlar ortaya çıkarak, (bütün parlayıcı, patlayıcı, toksin, zehirli maddeler oluşur) toprağı kirletir. O toprak ise yer altı suyunu kirletir. Oradan akarsular, göller, denizleri, o bölgede yetişen sebzeleri etkiler. Sonra o domates sofrana gelir, zehir yemiş olursunuz. Bu durumda da bu tür nedenlerden dolayı deprem bölgelerinde kanser hortlar” dedi.

Deprem molozlarının nereye, nasıl, hangi yöntemlerle bertaraf edilmesi gerektiği uluslararası yöntemlerle yapılması gerektiğini dile getiren Naci Görür, “Canının istediği yere, dere yatağına yığarsan bu molozlar nedeniyle depremin öldürdüğünden daha fazla insanı uzun zamanda öldürürsün” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER