Borsa günün ilk yarısında geriledi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,36 değer kaybederek 9.548,32 puana indi. Bankacılık endeksi yüzde 3,94, holding endeksi yüzde 1,35 değer kaybetti.

PARADURUMU PARADURUMU
Borsa günün ilk yarısında geriledi

Borsa İstanbul'da (BIST) günün ilk yarısında düşüş trendi devam etti ve saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 131,47 puanlık bir azalışla 9.548,32 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 46,6 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 3,94, holding endeksi ise yüzde 1,35 değer kaybetti.

Sektörler arasında en fazla kazanç sağlayan yüzde 2,49 ile spor, en çok kayıp yaşayan ise yüzde 4,28 ile bilişim sektörü oldu.

Analistler, küresel piyasalarda Orta Doğu'daki gerginlikler ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutabileceği endişeleriyle negatif bir seyir izlendiğini belirtiyorlar. Bugün, Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarıyla birlikte yoğun veri gündeminin yatırımcıların dikkatini çekeceğini ifade ediyorlar.

Bugün ayrıca Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın Bahar Toplantıları'ndaki gelişmeler ve katılımcıların açıklamaları da yakından takip edilecek. Toplantılara Türkiye'yi temsilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katılacak. Şimşek'e Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da eşlik edecek.

Analistler, öğleden sonra yurt dışında IMF toplantılarındaki gelişmeler ve Powell'ın konuşmasının yanı sıra yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.500 ve 9.400 puan seviyelerinin destek, 9.700 ve 9.800 seviyelerinin ise direnç olarak öne çıktığını vurguluyorlar.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER