BES, fon yönetimini robota devreden kazançlı çıktı! 30 puan karda...

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) yönetimini robotlara devredenler kazançlı çıkıyor. ”Peki sistem nasıl çalışıyor? Bu yöntemin getiri garantisi var mı?” Robotların yönettiği fonlar ile ilgili bilgiler işte sizlerle...

PARADURUMU PARADURUMU
BES, fon yönetimini robota devreden kazançlı çıktı! 30 puan karda...

800 milyar TL’ye yakın emeklilik fonlarının 60 milyar TL’sini robotlar yönettiği yönünde açıklama yapan Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, yaklaşık 500 bine yakın BES katılımcısı tasarruflarının yönetimini robotlara devrettiğini ve kazançlı çıktığını açıkladı.

Robotların yönettiği fon yoğun talep görüyor!

Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)  yönetimini robotlara devredenlerin, enflasyonun 30 puan üzerinde kar elde ettiğine dikkat çekerek, Robotların yönettiği fon sistemi ile ilgili şu bilgileri aktardı;

BES katılımcıları fonun yönetimini robota devrederek, daha rahat ettiklerini paylaşan, Doğan, emeklilik fonlarının yönetiminde robotların payının arttığını belirtti.

Doğan, “BES katılımcıları, bir süredir fonlarını kendileri yönetmek yerine robotların yönetme sistemini seçiyor. Emeklilik şirketi, BES katılımcılarının fonlarını yönetmek adına, yapay zeka ve algoritmalar kullanarak BES katılımcılarının fonlarını yönetmesi için, Fon Koçu, Fon Asistanı, Robotik Fon, Fonmatik gibi isimlerle robot sistemleri kullanıyor” diyerek, BES emeklik sisteminde değişen robot sistemi ile ilgili bilgi vermiş oldu.

Robotların yönettiği fon sistemi nasıl çalışıyor?

Sistemin nasıl çalıştığıyla ilgili bilgi veren Doğan, uygulamanın aslında oldukça basit olduğunu dile getirerek, “Tasarruflarınızı değerlendirecek fonların içeriğinde neler olduğunu bilmiyorsanız, finans konusunda bilginiz yoksa yahut bilginiz sadece mevduat faizi ile sınırlıysa ise BES robot sistemi size göre olabilir. Robot sistemi kapsamında, fonların ve getirileri piyasa şartlarına göre fonların yönetimini robota devredebilirsiniz” dedi.

Birikimlerinin yönetimini robotlara devredenlerin devretmeyenlere göre 10 puan daha fazla getiri sağladığına dikkat çeken Doğan, “Bu yöntemin getiri garantisi var mı?” Sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi; “Son bir yılda emeklilik fonlarının getirisi enflasyonun 17 puan üzerinde olurken, robotların yönettiği fonların getirisi ise 30 puan üzerinde olmuş. Bu durum da, tasarruflarının yönetimini robotlara devredenler yüksek getiriler kazançlı çıktı. Bunun nedeni ise, robotların arkasındaki algoritma yüksek getiri ve performans odaklı kurgulanmış olması” diyerek açıklama yaptı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER