Bakanlık bünyesine personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi ise bugün!

Dışişleri Bakanlığı tarafından duyurusu yapılan personel alımı için son başvuru tarihi bugün! Online olarak internetten yapılacak başvurular ile ilgili detaylar işte sizlerle...

PARADURUMU PARADURUMU
Bakanlık bünyesine personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi ise bugün!

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde yaşanan personel eksikliğini gidermek adına yayınlanan personel alımı için başvuru yapacak adaylar için Bakanlık personel alımı ayrıntıları tek tek açıkladı. “Peki, Dışişleri Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?” gibi sorunların yanıtlarını ve daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Dışişleri Bakanlığı bünyesine alımı yapılacak personel kadrosu nedir?

Dışişleri Bakanlığı Merkez teşkilatında istihdam sağlamak üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 6. Maddesine baz alınarak, 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik’in” 8. Maddesi uyarınca, uygulamalı/yazılı ve sözlü sınav sonucu kapsamında oluşacak başarı sırasına göre, 8 (sekiz) sözleşmeli bilişim personeli alınacağı bilgisi verildi.

Yayınlanan ilana göre alımı yapılacak kadro listesi şu şekilde;

  • 3 Yazılım Uzmanı alımı
  • 1 İş Analisti alımı
  • 1 Ağ Uzmanı alımı
  • 1 Bilgi Güvenliği Uzmanı alımı
  • 1 Sistem Uzmanı (Windows) alımı
  • 1 Sistem Uzmanı (Linux) alımı yapılacak

Başvuru şartları ve başvuru işlemleri açıklandı!

Dışişleri Bakanlığı bünyesine katılarak istihdam sağlamak isteyen adaylardan personel alımı kapsamında talep edilecek şartlar şunlar;

Devlet memurları kanununda yer alan genel şartları taşıması bu durum da: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, askerlikle ilişiği bulunması gibi şartlar talep edilecektir.

Söz konusu personel alımları için bilgisayar, yazılım, elektrik, elektronik, elektrik ve elektronik, endüstri mühendisliklerinden mezun olan kişiler başvuru yapabilir (diğer fakültelerinin bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik mezunları da başvurabilir)

Talep edilen şartları taşıyan adaylar, Dışişleri Bakanlığı 4/B memur alımı için başvurularını bugün (6 Mayıs 2024) online olarak tamamlaması gerekmektedir.

Adaylar başvurularını “kariyer kapısı kamu işe alım” internet adresi üzerinden “e-Devlet” şifresi ile yapabilir.

İlan Kılavuzu için tıklayınız.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER