35 bin gence ücretsiz Avrupa turu! Başvurular başladı

AB Komisyonu, “DiscoverEU” programı kapsamında, aralarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da bulunduğu 35 bin genç için trenle ücretsiz Avrupa turu düzenliyor.

PARADURUMU PARADURUMU
35 bin gence ücretsiz Avrupa turu! Başvurular başladı

Gençler, başvuru sonucunda Avrupa'nın birçok şehrine ücretsiz trenle seyahat etme fırsatı yakaladılar. 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 arasında, tam 30 gün boyunca bu avantajı değerlendirebilecekler. Üstelik, seyahat ettikleri her ülkede toplu taşıma, kültürel etkinlikler, konaklama, yemek, spor ve diğer alanlarda 40 binden fazla indirimden faydalanabilecekler.

Başvurular ne zaman sona erecek?

Başvurular dün itibarıyla başladı ve 30 Nisan Salı günü TSİ 13.00’te sona erecek. Programa katılacak gençler arasında, 1 Temmuz 2005 ile 30 Haziran 2006 tarihleri arasında doğan AB üyesi ülkelerin vatandaşları yanı sıra Türkiye, İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç ve Sırbistan vatandaşları da bulunuyor.

35 bin kişiye ücretsiz Avrupa turu

Başvurular, "Avrupa Gençlik Portalı" üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar altı soruluk bir testi başarıyla tamamladıklarında başvuru hakkı kazanacaklar. Eğer gençler, testi doğru yanıtlarsa, 35 bin kişi ücretsiz Avrupa turu kazanacak.

Tura katılma hakkı elde eden gençler, rotalarını tamamen kendileri belirleyebilecekler. Ayrıca, Yeni Avrupa Bauhaus ilkeleri çerçevesinde güzel, sürdürülebilir ve kapsayıcı kent ve bölgeleri keşfetmek isteyenler için farklı güzergahlar da mevcut.

Ücretsiz tur, çeşitli kültürel noktaları bir araya getiren DiscoverEU Kültür Rotası ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Avrupa Kültür Başkentlerini de kapsıyor. Engelli veya sağlık sorunu bulunan gençlere özel destek sağlanacak.

2018'de AB Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programına 1 milyondan fazla başvuru yapıldı ve 284 bin ücretsiz seyahat kartı dağıtıldı. Bu program, gençlere Avrupa'yı keşfetme ve kültürel deneyimler yaşama fırsatı sunuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER